Pótlóbuszok a nagykörúton

2009. augusztus 01. 09:25

350 millióért újítják fel a budapesti nagykörút villamossíneit, mert a Combinók érkezésekor ez nem történt meg.

2009. augusztus 01. 09:25

A nagykörúti villamospálya felújítása miatt mától augusztus 19-ig villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a budapesti Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között. A villamosok helyett az utasokat magaslépcsős csuklós Ikarus autóbuszok szállítják, amelyek hétközben csúcsidőben 1-2 percenként, csúcsidőn kívül 2-3 percenként járnak. A villamospótlókra a Blaha Lujza téren, az Oktogonon és a Nyugati téren a 906-os éjszaki busz megállójában, a Jászai Mari téren a 91-es busz megállójában, a többi helyen a villamosmegállóban lehet felszállni.

A vágányok felújítására azért van szükség, mert a legutóbb az 1990-es években végezték el ezeket a munkákat. A Combinók érkezésekor, 2006-ban a vágányokat nem újították fel, csak a megállókat. A sínek az ívekben és a közúti kereszteződésekben a nagyobb terhelés miatt hamarabb elhasználódnak, ezért a mostani felújítás során elsősorban a kereszteződésekben cserélik le a vágányokat. Megújul a Rákóczi úti, az Aradi utcai és a Horváth utcai útátjáró, a Nyugati téri teljes vágányhálózat, a Jászai Mari tér és a Tátra utcai közötti szakasz, a Kisrókus utcai ív és a Moszkva téri kitérő is. A beruházás teljes költsége 350 millió forint. (mti)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!