Simon Ernő a Figyelő főszerkesztője

2009. december 23. 18:14

Moszkvában végzett volt Magyar Nemzet-es az új főszerkesztő.

2009. december 23. 18:14
Simon Ernő eddigi főszerkesztő-helyettes irányítja 2010. január 1-jétől főszerkesztőként a Figyelő szerkesztőségét. A Sanoma Budapest döntéséről kiadott, az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint Simon Ernő Moszkvában végzett a Nemzetközi Kapcsolatok Egyetemének nemzetközi újságírás szakán. Újságírói pályafutása során három hónapot töltött az Oxfordi Egyetemen a Reuters Alapítvány ösztöndíjasaként. 

Simon Ernő a Figyelőnél végzett munkája előtt a Magyar Nemzet külpolitikai rovatának munkatársa volt. Csaknem tíz éve dolgozik a Figyelőnél, 2006. február óta főszerkesztő-helyettesként - olvasható a közleményben. Simon Ernő elődje, Krecz Tibor nyolc hónappal hivatalba lépése után távozott a Figyelő főszerkesztői posztjáról - tájékoztatta a lapot kiadó Sanoma Budapest Zrt. múlt csütörtökön az MTI-t. Az akkor kiadott közlemény szerint a lap irányítója "egyéni terveinek megvalósítása miatt" jelezte a kiadónak, hogy nem tudja tovább ellátni a Figyelő főszerkesztői teendőit, ezért távozik a cégtől. 

A Sanoma múlt heti közlése arra is kitért, hogy amíg megtalálják Krecz Tibor utódját, Simon Ernő eddigi főszerkesztő-helyettes megbízott főszerkesztőként irányítja a lapot. Krecz Tibort azután választották ki a lap élére, hogy tavaly év végén távozott az előző főszerkesztő, Martin József Péter, akit a Népszabadság tervezett vasárnapi kiadásának vezetésére kértek fel; onnan - miután elálltak a kiadvány megjelentetésétől - ősszel távozott.(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ózanagyvarázsló
2009. december 24. 08:10
Moszkvában jól megtanulhatta az újságírást...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!