A békétlenség ellen beszélt a dalai láma

2010. szeptember 18. 14:53

Budapesti előadásában Tendzin Gyaco megemlékezett az '56-os magyar forradalomról is. A dalai láma beszédében a vallások közti együttműködést szorgalmazta.

2010. szeptember 18. 14:53
Felül kell kerekedni a vallási nézeteltéréseken – mondta a dalai láma Budapesten, a Papp László Sportarénában szombaton tartott előadásában. A Bevezetés a tibeti buddhizmusba című tanításában Tendzin Gyaco a vallások közti együttműködést szorgalmazta több mint 11 ezres hallgatósága előtt. Rámutatott, a világvallásokban azonos, hogy mind a megbocsátást és a toleranciát szorgalmazzák. Tendzin Gyaco elmondta, az 1956-os forradalom idején még Tibetben élt, de már akkor szolidaritást érzett a magyarokkal.
 
A dalai láma a hetedik alkalommal látogatott Magyarországra.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
arrow
2010. szeptember 19. 18:52
Javaslom, hogy a rendkívül gyenge és sértő hozzászólások helyett inkább a Dalai Láma személyiségével és tanításaival kellene foglalkozni. Bár, ahhoz rendkívüli értelemre, tiszteletre és alázatra van szükség.
StG
2010. szeptember 18. 21:13
Viszont legalább Demszkytől kapott egy díszpolgári címet.
Talon Karrde
2010. szeptember 18. 20:33
Gratulálok. Hetedik alkalom, szép. Erdélybe mikor jön? Ja, hogy nem jön? Kár... brühühüüüü!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!