Jobbik: Elbukott a nemzeti parkok földjeinek elvételéről szóló tervezet

2015. április 14. 14:08

Nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást a kormányzati előterjesztés, a Jobbik szerint – vélhetően tévedésből – még Fazekas Sándor miniszter sem szavazta azt meg. A párt felszólítja az Orbán-kormányt, hogy örökre tegyen le a nemzeti parkok földjeinek elvételéről.

2015. április 14. 14:08

A Jobbik felszólítja az Orbán-kormányt, hogy örökre tegyen le a nemzeti parkok földjeinek elvételéről. Az ellenzéki párt képviselője, Magyar Zoltán azt követően közölte ezt az MTI-vel, hogy a parlament kedden elhalasztotta az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló kormányzati előterjesztés zárószavazását, mivel az indítvány minősített többséget igénylő passzusai nem kapták meg a szükséges kétharmados többséget.

A jobbikos politikus ezt úgy kommentálta, elbukott a nemzeti parkok földjeinek elvételéről szóló tervezet, amivel némi időt nyert a magyar természetvédelem. Ezen természetvédelmi területeknek nem szabad a fideszes haverok martalékává válni, hanem továbbra is természeti értékeink védelmét kell szolgálniuk – írta Magyar Zoltán, hozzátéve: a Jobbik azt is fontosnak tartja, hogy a már megkötött, „mutyikkal terhelt állami földbérleti szerződéseket” haladéktalanul vizsgálják ki.

Magyar érdekességnek nevezi, hogy a javaslatot – vélhetően tévedésből – az a Fazekas Sándor sem szavazta meg, aki maga az indítvány benyújtója. Az MTI egyébként a Jobbik közleményéből írt hírből az erre vonatkozó mondatot kihagyta.

Az LMP-s Sallai R. Benedek rendhagyó parlamenti hozzászólását a nemzeti parkok témájában itt tekintheti meg. Sallai azért sorolt fel 59 jelzőt a kormány elképzelésével összefüggésben, mert úgy véli, szakmai érvekkel képtelenség meggyőzni őket, hiszen saját szakmai tanácsadó szervezeteik véleményét is semmibe véve próbálták keresztül verni az előterjesztést.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2015. április 15. 04:58
Vona kirakná a rasszistákat a Jobbikból Ha a tagok a hibásak, akkor miért fogadta be anno őket a pártjába? És ezek a rasszista tagok miért pont a Jobbikba léptek be? Vona csapta be a "rasszistákat" vagy azok őt? Valaki valakiknek hazudott, pont mint Gyurcsány! Lám, máris átveszi a DK-vezér stílusát, és a saját öszödi beszédét mikor tartja és hol?
luga
2015. április 14. 14:22
Sallai olyan buta, mint a cipőtalp, és állandó szereplési kényszerben szenved.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!