Lefejezte horvát túszát az Iszlám Állam

2015. augusztus 12. 19:23

Szerda kora délután tett közzé az Iszlám Állam egy fotót Tomislav Salopek lefejezéséről. A horvát férfit még július 22-én rabolták el a dzsihádisták, miközben munkába igyekezett. A horvát miniszterelnök megdöbbent az esetet, de a történteket a magyar külügy is elítélte.

2015. augusztus 12. 19:23

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyiptomi csoportja szerda kora délután fotót tett közzé a közösségi médiában az általuk fogva tartott horvát túsz lefejezéséről. Az Egyiptomban dolgozó Tomislav Salopeket július 22-én rabolták el dzsihadisták, miközben Kairóból munkába igyekezett. A harmincegy éves, kétgyermekes horvát férfi egy olaj- és gázlelőhelyek feltárásával foglalkozó francia cég munkatársa volt. 

A Sínai-félsziget északi részén tevékenykedő Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) fegyveresei egy hete a börtönökben raboskodó „muzulmán nők” szabadon engedését követelték horvát túszuk elengedéséért, és erre 48 órás határidőt szabtak. Azóta azonban nem jelentkeztek újabb fenyegetéssel vagy követeléssel a nyilvánosság előtt.

Zoran Milanović horvát miniszterelnök mély megdöbbenésének adott hangot a hír hallatán. A kormányfő megszakította szabadságát, és rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, ahol elítélte a „felháborító és elfogadhatatlan” erőszakos cselekedetet. Milanović elmondta: hivatalos tájékoztatást még nem kaptak az egyiptomi kormánytól arról, hogy a képen valóban az elrabolt Tomislav Salopek látható-e, de a legrosszabbtól tartanak.

A magyar külügy is elitélte a brutális cselekményt

Magyarország határozottan elítél mindenfajta zsarolást és terrorcselekményt, így Tomislav Salopek horvát állampolgár meggyilkolását is – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán az MTI-vel. A tárca közleményében kiemelték: miközben részvétüket fejezik ki, emlékeztetni akarnak arra, hogy az Iszlám Állam eszközei elfogadhatatlanok, az általuk képviselt elvek ellentétben állnak a civilizáció és a humanizmus általánosan elfogadott elveivel. Magyarország a jövőben is mindent megtesz, hogy az állampolgárait megóvja, és ehhez nemzeti eszközöket és a nemzetközi együttműködés nyújtotta lehetőségeket is használni kívánja – fogalmaztak.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2015. augusztus 13. 08:45
A jelenleg iszlám országok ellen harcoló ISIS Európa meghódítására készül készül,legyőzve az iszlám országokat, egyesíti az iszlám erőket,megtámadja Európát, mely ekkor már tele lesz a saját embereivel,a menekültekkel és a közéjük kevert aktivistákkal. A szent cél érdekében beáldozzák saját embereiket is,nemcsak az európaiakat. Nem érdekli őket az iszlám nők sorsa,hisz, hoy pénzhez jussanak, iszlám diáklányokat raboltak, és eladták őket. "Jogvédőink" rettentően ostobák, hogy nem látják át, mire megy ki a játék.
illiberator
2015. augusztus 13. 08:05
Majd ha néhány kerítésszaggató liberál-szocionistát is elkap az IA...
Akitlosz
2015. augusztus 13. 02:25
"A horvát miniszterelnök megdöbbent" Ennyit tud. Megdöbbenni.
korona
2015. augusztus 12. 20:57
Hol képezik ki az ISIS harcosait? Nyilván nem holokausztot tanítanak ott nekik. A zsidók "nagytervének" egyik fontos része a NEMZETEK megszűntetése. Ezt pedig a FAJOK KEVEREDÉSÉVEL érhetik el. Bebarnul az angol, a német, a francia, az olasz, a spanyol és, - nem utolsósorban - a MAGYAR. Egyébként is a magyarra haragszik az egész világ, hátméghát a zsidók! Kreol magyarok leszünk pár év múlva. Jó lesz elkezdeni tanulni az ivrit mellett az arabot is, a magyart meg - felejtsük el. Ez a zsidók vágya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!