Balog szerint zavaros és manipulált a menekültek tájékoztatása, ha egyáltalán van

2015. szeptember 04. 11:17

Balog Zoltán Emmi-miniszter szerint Magyarország az Európai Unió és a magyar törvények által előírt segítséget megadja a menekülteknek, csak ők nem jutnak el oda, ahol ezt megkaphatnák. Az ok a miniszter szerint „részben a tájékoztatás zavarossága, manipuláltsága; részben azért, mert nincs meg a kellő tájékoztatás”. Közben a MÁV értékhatár nélkül visszafizeti a kiadott jegyek árát.

2015. szeptember 04. 11:17

Aki valóban segíteni akar a menekülteken, az a segélyszervezeteken keresztül segítsen, amelyeknek évtizedes tapasztalatuk van, ismerik a rendelkezéseket és együtt tudnak működni a hatóságokkal - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Karitatív Tanács tagjaival folytatott megbeszélés utáni sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Balog Zoltán kiemelte: a megbeszélésen két dolgot kért a tanács tagjaitól: segítség a menekülteket eljutni a befogadó állomásokra és koordinálják a segíteni akarók munkáját. Hozzátette: Magyarország minden az Európai Unió és a magyar törvények által előírt segítséget megad a menekülteknek, migránsoknak, csak éppen a menekültek nem jutnak el azokra a helyekre, ahol ezt megkapnák, „részben a tájékoztatás zavarossága, manipuláltsága miatt, részben azért, mert nincs meg a kellő tájékoztatás”.

Visszafizeti a MÁV a jegyek árát

Feldmann Márton, a MÁV Start Zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettese bejelentette: eltörölték az azonnali kifizetés értékhatárát, így délelőtt 10 órától a MÁV Start Zrt. valamennyi nemzetközi pénztárában értékhatár nélkül a „le nem utazott vagy utazásra képtelenné váltak” menetjegyeit visszaváltják, és készpénzben, forintban megtérítik. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy azok a menetjegyek, amelyeket bankkártyával vagy online vásároltak, továbbra sem téríthetők vissza készpénzben.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2015. szeptember 04. 17:51
Ezt vajon mikor szemlézi a Mandiner: "Harammal, vallási tiltással reagált a Magyar Iszlám Közösség Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújára. Vallási tiltást hirdetett ki a kormánypártok, a Fidesz és a KDNP ellen a Magyar Iszlám Közösség, a haramról a pénteki tanácskozáson döntöttek – mondta el a hirado.hu-nak Bolek Zoltán, a szervezet elnöke. Az a muszlim, aki be akarja tartani a haramot, nem szavazhat a kormánypártra, nem támogathatja, nem működhet vele együtt. A Fidesz-ellenes lépés oka, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában rendkívül ellenségesen nyilatkozott a muszlimokról – mondta Bolek Zoltán. Hozzátette, a Korán szerint azokkal, akik a muszlimok ellen vannak, nem lehet barátkozni, nem lehet segíteni őket. A Magyar Iszlám Közösség pénteken közleményt adott ki, amelyben közli, megdöbbent a kormányfő kijelentésén, miszerint nem szeretne az országban nagy létszámú muszlim közösséggel együtt élni. „Mikor határozta el a kvóta bevezetését, s majd lehetséges, hogy ez más vallások követőire is ki fog terjedni? Hogyan gondolja a vallásszabadság korlátozását?” – kérdezi a közösség a közleményében. Bolek Zoltán szerint az is kérdés, mi lesz a Fidesz álláspontja akkor, ha a hazai muszlimoknak több gyerekük születik majd, mint a más vallású magyaroknak, és így növekszik az arányszámuk. A Magyar Iszlám Közösség korábban a Jobbikra már hirdetett haramot, a muszlimok elleni uszítással vádolva az ellenzéki pártot. Bolek Zoltán szerint a döntés a muszlim országokban felkapott hír volt, Törökországban több tucat médium foglalkozott vele, és várhatóan ez így lesz most is, hogy a keleti nyitás fontosságát sokszor hangoztató Fidesz ellen mondták ki a tilalmat." A kebel és a kígyó esete. Mintha ez már megtörtént volna más identitásúakkal is. Egyébként lópikulát nektek, nem mecsetet Budapesten. Köszi, hogy világosan láthatunk.
Akitlosz
2015. szeptember 04. 15:21
"Balog szerint zavaros és manipulált a menekültek tájékoztatása, ha egyáltalán van" Ő csak tudja, hiszen ő (nem) csinálja.
illiberator
2015. szeptember 04. 14:34
"Balog Zoltán szerint Magyarország az Európai Unió és a magyar törvények által előírt segítséget megadja a menekülteknek, csak ők nem jutnak el oda, ahol ezt megkaphatnák. Az ok a miniszter szerint „részben a tájékoztatás zavarossága, manipuláltsága; részben azért, mert nincs meg a kellő tájékoztatás”. Basszus, ha tudatában van a gondnak, akkor miért nem cselekszi? 1) "...csak ők nem jutnak el oda, ahol ezt megkaphatnák." Hát akkor juttassa oda, ahol vannak! Vagy ha nem lehet, akkor jelezzék nekik ARAB vagy más számukra érthető nyelven hol kaphatják meg (pl. szórólapon, már a határon való átlépéskor, vagy a gyűjtőhelyen. FONTOS: A határon átlépőnkek mindnek van okos-telefonja. A regisztráláskor kérjék el a telefonszámukat.Ennél hatékonyabb módot el sem tudok képzelni (esetleg még a facebook). Egyúttal a híváslistát is töltsék le: hogy konnyebben be lehessen azonosítani őket, ill. az embercsempész hálózat nyomára is lehetne akadni. 2) „részben a tájékoztatás zavarossága, manipuláltsága; részben azért, mert nincs meg a kellő tájékoztatás” Újságból ne is várjunk ilyent. A külföldi közvéleményt sem lehetne úgy félrevezetni, ahogy a vezető hírportálok teszik aljas módon, ha jóval aktívabb lenne a kormány a tájékoztatás terén. A tiltakozást ez ellen diplomáciai szintre is kellene emelni.
oskar
2015. szeptember 04. 14:19
Magyarország mindenféleképpen rosszabbul jár ra elfogja regisztrálja a migránsokat. Azok nem akarnak itt maradni!!!!!! Németországba akarnak menni! Németország meg kiszedi a képzetteket a képzetleneket meg visszaküldik hozzánk, mert itt lettek regisztrálva. Úgy kell tennünk mint a görögök!! Segíteni kell átkelni nekik Magyarországon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!