Itt vannak az újabb részletek az iskolai késelésről

2024. április 30. 09:50

A Blikk megszólaltatta a leszúrt kislány édesanyját.

2024. április 30. 09:50

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Komka Péter

Az egész országot megrázta az az eset, ami hétfőn délelőtt a bőnyi Szent István Általános Iskolában történt: egy hatodikos kislány megkéselte az osztálytársát. 

A rendőrség a tragédia után sajtótájékoztatót tartott, mely során elhangzott, hogy az elkövető tettét egy 20 centiméter pengéjű késsel követte el. A kést a másik kislány hátába mélyesztette, kirántotta és a földre dobta.

A sértett kislány életveszélyes sérüléseket szenvedett. A helyszínről mentőhelikopter szállította a győri kórházba, ahol megműtötték. A legutóbbi értesülések szerint az állapota életveszélyes, de stabil, jelenleg is az intenzív osztályon ápolják.

Ezt is ajánljuk a témában

A rendőrség úgy tudja, hogy a késelő gyermeket gyakran zrikálták. A kislány készült a tettére, 

még egy halállistát is írt, amin többeknek a neve is szerepelt. 

Az iskola vezetése az incidens után arra kérte a szülőket, vigyék haza gyermekeiket, akik közül többen érthető módon sokkos állapotba kerültek.

A kislány mindenre emlékszik

A Blikk a győri kórházban elérte a leszúrt kislány, Mirella édesanyját. 

A nő a lapnak elmondta, hogy a szúrás olyan erős volt, hogy eltörte a lány bordáját, a kés hegye pedig elérte a tüdejét. „A műtét során a tüdejéből le kellett szívni a vért, sajnos sok vért vesztett.”

A kislányt az operáció után az intenzív osztályon egy ideig altatásban tartották, ám kora délután magához is tért. 

Mindenre pontosan emlékszik, tudja, mi történt vele.

Az anya azzal folytatta, hogy lánya az ébredése után zokogott, és azt mondta, nem érti, hogyan történhetett ilyesmi. „Azt akarja, vegyem ki abból az iskolából, fél oda visszamenni”. 

Elmondása szerint az órán még beszélgettek, aztán hirtelen a háta irányából erős fájdalmat érzett. Azonnal odakapott, majd szólt a barátnőjének, hogy szaladjon, mert ő nem tud. 

Az elkövető csak kinevette, és azt mondta neki, „így jártál”

Ezután elhomályosodott előtte mindent és összeesett – idézte az édesanya beszámolóját a Blikk.

A testsúlya miatt csúfolták a késelőt

A lapnak a településen sikerült több személlyel is beszélnie a késelő diák környezetéből, akik egybehangzóan azt mondták, a kislányt a testsúlya miatt folyamatos csúfolták, vélhetően emiatt juthatott erre az elhatározásra.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 01. 22:23 Szerkesztve
Ha a kés mindkét oldalán cigányok voltak, akkor ez törzsi marakodás, nincs mit tenni — ha ölik egymást ebben az életkorban, mondjuk ki, a civilizált társadalom szempontjából az sokkal kedvezőbb tendencia, mintha szaporodnának.
Interista
2024. május 01. 20:03
A gyerekek sokkal gonoszabbak tudnak lenni egymással, mint a felnőttek. Nem érzik tetteik súlyát. És ebben a lányok oda verik a fiúkat (gonoszkodásban).
niof78
2024. április 30. 17:28
Az iskolai zaklatás mindenképpen probléma. Átéltem, nem kevésszer sajnos. Igazából meg tudom érteni, ha valaki eljut odáig, hogy bosszút akar állni. Nem helyeslem, de megértem.
remi
2024. április 30. 16:36
"miközben az egész országot feszíti a kérdés, hogy melyikük volt a r o m a ?" Az egyik se, viszont mind a kettő cigány: "Pontosan a megszurkált lány és társai voltak azok, akik beszólogattak, gúnyolták a B. Katalint a szurkálót! Több hozzászólást olvastam a helyiektől, frusztrált volt a lány a sok bántástól, testalkatát, származást illetően bántották, holott a megszúrt és ő is cigány származású. Ő nem lett öngyilkos, mint a kövér fiú, akit szintén a kedves osztálytársak bántottak, hanem revansot akart venni a maga módján. Megdöbbentő, hogy 12 évesekről beszélünk."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!