Bors: Nem tesz eleget a magyar meghívásnak a török elnök

2016. augusztus 18. 09:04

Nem látogat szeptemberben hazánkba Recep Tayyip Erdoğan török elnök, akit Áder János köztársasági elnök invitált Szigetvárra – írja a Bors.

2016. augusztus 18. 09:04

Nem tud eleget tenni Áder János köztársasági elnök meghívásának Recep Tayyip Erdoğan török államfő, aki szeptember 7-én Szigetvárra látogatott volna a vár ostromának 450. évfordulója alkalmából – értesült a Bors.

A lap a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatására hivatkozik, akik szerint a napokban derült ki a látogatás törlése.

A török államfő mellett az eredeti tervek szerint Kolinda Grabar-Kitarović horvát elnök is tiszteletét tette volna a csata helyszínén a közös emlékezés apropóján.

A Bors szerint Erdoğan távolmaradás nem jelenti azt, hogy nem lesz török delegáció az évfordulón, de erről még nem kapott jelzést a minisztérium.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2016. augusztus 18. 12:32
"Mégse jön a török elnök Magyarországra Szulejmán sírjához" Pedig eljöhetne és megkérdezhetné: Szulejmán te mit tennél a helyemben? Szuljmán pedig válaszolna: Cseréljünk helyet és megmutatom. Nos ettől fél Recep Tayyip Erdoğan. ;-)
kuwiq
2016. augusztus 18. 12:29
Kíváncsian várom, mikor fogjuk batu kánt kormányszinten ünnepelni, modnjuk a muhi csata emlékművénél. Kb akkor kéne, amikor a zsidók himmler sírját koszorúzzák. Az eszem megáll.
hátakkor
2016. augusztus 18. 12:23
Pétervár fontosabb volt most Erdogannak a puccs után.
kuwiq
2016. augusztus 18. 12:10
Ez már betegség. Mintha 56-tal kapcsolatban megkoszorúznánk Hruscsov sírját. Áder is elmegy a picsába a hülye ötleteivel. Egyáltalán, honnan jön ez az idióta szulimán imádat? Az az állat meg az emberei kiirtották az egész akkori Szigetvárt, a környékről meg odahajtották az embereket a várárkot feltölteni, magyarok fejéből építettek gúlákat, hogy csak néhány nyalánkságot említsek, meg persze lerombolták a templomokat, sírhelyeket, a szobrokat szétverték, ha véletlen valami kimaradt, megcsonkították. De legalább ott döglött meg a rohadék, az utolsó rémtette helyszínén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!