Németországban eltűnt gyereket találtak a rendőrök a Keleti pályaudvaron

2019. augusztus 07. 18:57

A fiú világot akart látni.

2019. augusztus 07. 18:57

Egy tizenkét éves, Németországban eltűntként keresett fiúra találtak rá rendőrök a Keleti pályaudvaron kedd éjszaka – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján.

A fiú világot akart látni, ezért Budapestre szökött Németországból – olvasható a police.hu oldalon. A rendőrök, miután a pályaudvar aluljáró szintjén felfigyeltek a fiúra, megkérdezték tőle, hogy hol vannak a szülei, és kiderült, hogy a gyerek csak németül beszél, nincsenek nála iratok. A fiú azt mondta a rendőröknek, hogy azért jött vonattal Budapestre, mert látni szerette volna a fővárost, semmilyen ismerőse nem él itt, és a szülei sem tudnak arról, hogy Budapesten van.

A rendőrség felvette a kapcsolatot a német hatósággal és a szüleivel, a fiú ideiglenesen egy gyermekvédelmi intézetbe került, ahonnan az édesapjával szerda délután hazautaztak.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2019. augusztus 08. 12:32
Túl sokat hallott Németországban a migráció előnyeiről, így ő is akart valahol részesülni benne.
Belakiss
2019. augusztus 08. 11:25
Hatalmas fej ez a gyerek.
Locomotive
2019. augusztus 08. 09:50
Isten hozott, kisember =)
Kandeláber
2019. augusztus 08. 09:42
Lehet, hogy a Szigetre igyekezett, de egyetlen ember sem tudta neki megmondani, hogyan juthat el oda, mert senki sem beszélt németül. Egyébként vagány a gyerek, majd otthon elmeséli, hogy itt nagyon sok a fehér ember, és a Keletiben csak pár arabot látott, az egyiknél forintra váltotta az euróját. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!