Üzleti haszonszerzés?

2019. október 25. 08:48

Határozati javaslatban kezdeményeztük a török fegyverüzlet azonnali leállítását.

2019. október 25. 08:48
MSZP

„Az Országgyűlésben határozati javaslatban kezdeményeztük a török fegyverüzlet azonnali leállítását. Magyarország nem üzletelhet olyan fegyvergyártóval, amelynek hadfelszerelései egy igazolhatatlan, hadüzenet nélküli háború gyilkos gépezetét szolgálják.

Ez alaptétel, pláne egy saját magát kereszténynek valló kormánynak, de sajnos az Orbán-kormány esetében nem az. Éppen ellenkezőleg: fedezik az agressziót, blokkolják a közös európai fellépést és fegyverüzletet kötnek azzal a Törökországgal, amely fegyveres erővel akar népességcserét végrehajtani a határain túl, Szíriában. Ezzel újra és újra elszigetelik Magyarországot az Európai Unión és a NATO-n belül is.

Meggyőződésünk, hogy ennek a döntésnek a hátterében nem más, mint a fideszes oligarchák és külföldi barátaik zsebének pénzzel való kitömése, üzleti haszonszerzése áll.

Éppen ezért az MSZP az Országgyűlésben kezdeményezte, hogy az Orbán-kormány azonnali hatállyal állítsa le a katonai felszerelések törökországi beszerzését mindaddig, amíg Törökország nem tesz eleget a nemzetközi közösség felszólításának, hogy ne csak tűzszüneti megállapodás legyen érvényben, hanem a török katonai expanzió teljes leállítása és a haderő Szíriából történő visszavonása is valósuljon meg. Továbbá biztosítsa a kormány a katonai beszerzések átláthatóságát is.”

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2019. október 26. 16:14
"Magyarország nem üzletelhet olyan fegyvergyártóval, amelynek hadfelszerelései egy igazolhatatlan, hadüzenet nélküli háború gyilkos gépezetét szolgálják." Farizeus majmok, akkor az USA-tól sem vehetünk fegyvert?
lhotx
2019. október 26. 06:34
Nem tudtam rájönni, melyik momentummal van leginkább gondjuk: haszonszerzés, üzleti, török, fegyver, vagy magyar. (?)
Peter8811
2019. október 26. 06:15
Izrael sem szakította meg a fegyverüzletet, amikor Demszky Gábor 20 millió darab gumi lövedéket rendelt, hogy minden magyarnak jusson egy-egy darab mind a két szemére. Már csak ezért is megérdemli a Budapest díszpolgára kitüntetést a Demszky nyelvvel díszített ÁVH-s talppal együtt.:))))
Kiscsillag
2019. október 25. 23:18
A legvéresebb diktátorokkal üzleteltek, képmutató mocskok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!