Jobbik: Vezényeljék haza a magyar katonákat!

2020. április 01. 12:25

Ezeknek a katonáknak most itthon van a helyük, itt lesz rájuk szükség – fogalmazott Stummer János.

2020. április 01. 12:25

Az Európán kívül szolgáló magyar katonák haladéktalan hazavezénylésére szólította fel a kormányt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik. Stummer János, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke arról beszélt: Irakban és Afganisztánban, ahol magyar katonák szolgálnak, várhatóan hatalmas pusztítást végez majd a koronavírus-járvány, a kórral szemben az egységek eszköztelenek, így védtelenek. Hangsúlyozta: más államok már megtették ezt a lépést, és ezeknek a katonáknak most itthon van a helyük, itt lesz rájuk szükség. –

A kormányzattól előrelátást, körültekintést kért, valamint azt, „készüljünk minden eshetőségre, hogy Magyarországon a törvényes rendet minden körülmények között garantálni tudjuk”. Varga-Damm Andrea, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke arról beszélt, az érintett, mintegy ezer katona hatvan százaléka hazavezényelhető, nem így a kint felépített infrastruktúra fenntartását, védelmét végzők, valamint azok, akik magasabb beosztásban dolgoznak nemzetközi szervezeteknél.

Hangsúlyozta: a következő hónapokban minden egészséges katonára, rendőrre, katasztrófavédelemben dolgozóra szükség van Magyarországon, a járvány megfékezése után pedig ismét elfoglalhatnák korábbi állomáshelyüket a hazavezényeltek. Kérdésre válaszolva a polgármesterek önálló döntését veszélyhelyzetben korlátozó új törvényjavaslatot „nagyon nem elegánsnak” nevezte, mondván, így a parlament után a településvezetők kezéből vennének ki jogokat, miközben szerinte a katasztrófavédelmi törvény minden jogkört megad a kormánynak. Veszélyhelyzet közepén a veszélyhelyzetre vonatkozó, egyébként a kormány által nem is alkalmazott jogszabályt módosítani azért, mert október 13-án vereséget szenvedett jó pár helyen a Fidesz, ez több mint gyalázat – fogalmazott.

(MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. április 02. 05:28
Stummer János nincs tisztában az igazsággal. Az igazság az, hogy a Magyar népben inkább félelmet keltenek a járőröző katonák, főleg a teljesen feleslegesen "tüzeléshez kész" helyzetben hordott fegyvereikkel! Persze a katonákkal úgy egyébként nincs is baja a lakosságnak, egy normális helyzetben jobb időkben normális ország vezetés esetén. Csakhogy ez itt ma Magyarország nem az... Azért az nem semmi hogy katonai parancsnokokat ültettek a kórház igazgatók nyakára. Miért? Talán a civil igazgatókban nem bíznak? Tán attól félnek, ők mindent és még azon is túl megtesznek a betegekért? Vagy tán attól, mégis őszintén fognak beszélni az EÜ helyzetéről? Mit tudnak a katonák egy kórházban amit a civil igazgatók nem? Tán a civil igazgatók nem tudnának jelenteni a helyzetükről? A COVID - 19 egy vírus ami betegséget okoz és mint ilyen orvosi feladat és nem lövöldöző ellenség aminek elhárítása katonai feladat. Háborúban majd orvosok ülnek a katonai parancsnokok nyakára és megmondják, melyik ellenségbe hány lövedéket lőjünk és milyen sebeket okozzunk? Attól tartok, sokkal nagyobb örömmel fogadta volna a lakosság a tisztességes védőmaszkok, védőfelszerelések megjelenését, na meg a tisztességes hozzáértő becsületes szakértőkét a gittegylet "operatív törzs" helyett. A gazdasági mentőcsomagok megjelenését. A katonáktól nem lesz itt tisztességes ország meg nép mentés, legfeljebb a gazdátok és hűbéreseinek a valagának mentése.
kisgul
2020. április 01. 14:44
Jó lenne egyeztetni ezeknek az istenbarmainak, hogy most akkor kell a katona az utcára, vagy nem! Vagy meghallgatták a lakosok véleményét, és rájöttek , hogy a nép nem fél a honvédektől?
Magnólia
2020. április 01. 13:35
Esetleg a nemzetközi megállapodásokat, szerződéseket, klf. kötelezettségvállalásokat csak úgy ukk-mukk-fukk mondjuk fel egyoldalúan mert ezek a senkik k ö v e t e l i k. Toppantsatok kis cipellőitekkel, hüje banda.
hátakkor
2020. április 01. 13:33
Maradék 15 Jobbik katona Dobrevékért..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!