Semmi nyoma a Karácsony által beígért nemzetközi sajtótájékoztatónak

2021. június 08. 11:15

A főpolgármester hétfőre nemzetközi sajtótájékoztatót ígért, de az eseménynek sem a Facebook-oldalán, sem a balliberális sajtóorgánumok oldalain nem találtuk nyomát. Találtunk viszont egy videót egy korábbi tolmács segítségével adott interjúról.

2021. június 08. 11:15
null

Nem tudni, megtartotta-e Karácsony Gergely a Deutsche Welle őt angolul (hiába) kérdező riporterének beígért nemzetközi sajtótájékoztatóját. Az eseménynek ugyanis sem Karácsony Facebook-oldalán, sem a főpolgármester szinte minden egyes megnyilvánulásáról rendszeresen tudósító sajtóorgánumok (444, Index,Telex, 24.hu, HVG) oldalain nem találtuk nyomát. Mint utóbb kiderült a rendezvényre a magyar médiából senkit nem hívtak meg.  

A biztonság kedvéért épp ezért kerestük a Deutsche Welle oldalán, a Reuters, a Bloomberg és az AFP hírügynökségeknél, de sem náluk, sem más nagyobb külföldi médiumoknál nem találtunk róla semmit.

de a főpolgármester elutasította a felkérést, még úgy is, hogy Bohár Dániel, a Pesti Tv Riportere felajánlotta, hogy tolmácsol neki. Karácsony a Fudan egyetem ellen meghirdetett tüntetést követően implicite hazugnak nevezte a riportert, majd sajtósa közölte, hétfőn (azaz június 7-én) nemzetközi sajtótájékoztatót fog tartani, majd ott kérdezhetnek tőle. 

A főpolgármestert telefonon és sajtóosztályán keresztül is próbáltuk elérni, hogy megkérdezzük az ügyben.
Az alábbi kérdéseket küldtük el a városvezető, miniszterelnök-jelölt-jelölt sajtósainak:

  • A főpolgármester megtartotta-e a beígért nemzetközi sajtótájékoztatót?
  • Amennyiben igen, mely sajtóorgánumokat hívták meg erre, és közülük kik vettek részt az eseményen?
  • Készült-e a nemzetközi sajtótájékoztatóról bármilyen hangfelvétel, videó, vagy szöveges összefoglaló, és ezeket hol tudjuk elérni?

FRISSÍTÉS: Kérdéseinkre a Főpolgármesteri hivatal sajtóosztálya az alábbi közleménnyel válaszolt:

„Ahogyan szombaton a tüntetés után a Deutsche Welle kollégájának mondtuk, hétfőn délelőtt főpolgármester úr tartott a HIPA (Hungarian International Press Association) szervezésében egy sajtó háttérbeszélgetést. A HIPA – mint azt Önök is biztosan tudják – a Magyarországon akkreditált külföldi újságírókat és a nagykövetségek kollégáit tömörítő szervezet. Vagyis a beszélgetésen csak külföldi újságírók és követségi kollégák vettek részt, a meghívottak listáján mindenki rajta van, aki tagja a HIPA-nak. Magyar orgánum újságírója nem vett részt a beszélgetésen.

 A beszélgetés – a járványhelyzetre tekintettel - részben élőben, részben online került megrendezésre, és azon részt vett a Deutsche Welle egyik kollégája is, ahogyan az meg volt velük beszélve.”

Karácsony egyébként a tüntetést követően, ugyancsak a Facebook-on jelentette be, hogy a többi balos miniszterelnök-jelölt-jelölttel egyeztetésbe kezd a Fudan elleni akciózás további lehetőségeiről, ám egyelőre erről sem érkezett információ. Gyurcsány Ferenc mindenesetre szombaton, a demonstrációval egy időben egy palóc-levesről posztolt képet.

Közben Bohár Bániel Facebook-oldalán ma megjelent egy videó Karácsony Gergely egy korábbi interjújáról, amelyet tolmács segítségével adott egy török lapnak. Íme:

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. június 08. 17:29
„Ahogyan szombaton a tüntetés után a Deutsche Welle kollégájának mondtuk, hétfőn délelőtt főpolgármester úr tartott a HIPA (Hungarian International Press Association) szervezésében egy sajtó háttérbeszélgetést. A HIPA – mint azt Önök is biztosan tudják – a Magyarországon akkreditált külföldi újságírókat és a nagykövetségek kollégáit tömörítő szervezet. Vagyis a beszélgetésen csak külföldi újságírók és követségi kollégák vettek részt, a meghívottak listáján mindenki rajta van, aki tagja a HIPA-nak. Magyar orgánum újságírója nem vett részt a beszélgetésen.  A beszélgetés – a járványhelyzetre tekintettel - részben élőben, részben online került megrendezésre, és azon részt vett a Deutsche Welle egyik kollégája is, ahogyan az meg volt velük beszélve.” A háttérbeszélgetésen Karácsony bután vigyorgott a webkamerába és a végén a kezébe nyomtak egy papírt az elhangzottakról. Mosdatják ezt a bezárt majmot ezerrel de hiába.
jánosbácsi
2021. június 08. 16:20
Ha Orbán marad hatalmon akkor mindenkinek meg kell tanulnia kínaiul.
tolan
2021. június 08. 15:19
Kétlem én, hogy ez a főbuzi egyáltalán leérettségizett-e! Minden paraszt budapesti Karácsony-szavazó eláshatja magát a főbuzival együtt!
barany
2021. június 08. 15:03
Karácsonynak a képen látható, ijedt tekintete alighanem a nemzetközi sajtótájékoztató miatti rettegést mutatja. Úgy tűnik, be lehet csinálva derekasan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!