Mellár Tamás: A Jobbiknak eltűntek a szavazói, ki kellett volna hagyni az együttműködésből

2022. április 05. 22:50

A politikus szerint a baloldalnak teljesen újra kell szerveznie magát.

2022. április 05. 22:50
null

Nem lefutott még Baranya megye 1-es számú választókerületében a választás. Itt ugyanis mindössze 255 szavazattal vezet az ellenzéki szövetség által jelölt Mellár Tamás a Fidesz-jelölt Kővári Jánossal szemben. A választókerületben néhány száz szavazatot még ezt követően fognak megszámolni, így elvileg nem kizárt az eredmény megfordulása – írta meg a Magyar Hang.

A lap érdeklődésére Mellár elmondta: nem számít fordulatra – sőt, azt várja, hogy nőni fog a kettejük közötti különbség –  ugyanakkor nem rejtette véka alá, hogy

meglepetésként érte, hogy ilyen kicsi a különbség.

Újra kell szervezni a baloldalt

Mellár Tamás az országos eredmények kapcsán kifejtette: az ellenzéki szövetség és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt is követett el hibákat. A kormányfőjelöltnél különösen a kampány elején látta a hibákat, „nem jól kommunikált”, ezt kihasználta a Fidesz, így sokkal rosszabb kép alakult ki róla, mint amilyen valójában.

Utólag, már az eredmény ismeretében stratégiai hibának látja a Jobbik bevételét az együttműködésbe. Úgy fogalmazott, hogy

eltűntek a szavazói, ki kellett volna hagyni a pártot az együttműködésből. 

Arra a felvetésre, hogy szerinte van-e értelme az ellenzéknek az évekkel ezelőtt megkezdett együttműködést folytatnia, azt felelte: ha az ellenzék komolyan akarja venni magát, akkor teljes mértékben újra kell szerveznie mindent.

Nyitókép:MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Létezem
2022. április 07. 15:29
Mi van Mellár? Leesett, hogy nem liberális embertömeg kezelkezik, ha az anarchista-bolsevik agyhalottakat és a neofasiszta elmebetegeket összekevered?
Burdisgarage
2022. április 06. 22:08
Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének. Megkaptam egy ellenzéki író/olvasótól, hogy sok rt-t nézek és ez már nem az a jobbik, mármint a náci. Annyira azért rossz a hangzása, hogy elvigyen pár libsi szavazót és annyira rossz a hangzása, hogy egy jobbos se szopja be. Én előre megmondtam volna. Amúgy az O1G szlogen sem túl erős program és a Gy.F. egy jó fej sem volt elég.
Ninini
2022. április 06. 21:25
:DDD Mondtam én, lesz még náci ismét a lenyalt hajú jófiú Jobbik, ha balul üt ki valami a nagy összeborulásban.
olajfa1
2022. április 06. 18:23
TI VETTÉTEK BE A JOBBIKOT! TÉRDEN ÁLLVA KÖNYÖRÖGTETEK NEKI!!! Kórozs Lajos MTA tag rendkívül okos "összefogásán" vond kérdőre!!!!! TE IS CSAK "UTÓLAG OKOSKODSZ"!!! Elötte miért nem mondtad meg a nagyonokos MTA-tag Kórozs Lajosnak hogy az 1+1 AZ NEM EGYENLŐ KETTŐVEL!!!... Most menj Kórozs Lajoshoz!!! ÉS ADDIG MEG NE SZÓLALJ AMÍG NEM MONDOD EL HOGY MIT MONDOTT NEKED Kórozs Lajos FŐTUDOMÁNYOS LEFŐBB OKOSKA!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!