Több mint egy tucat nepáli és bangladesi migránst csempésztek egy román kocsiban moldávok

2023. április 07. 08:52

Elfutottak, de hiába: elkapták mindannyiukat.

2023. április 07. 08:52
null

A rendőrség 2023- április 6-án 0 óra és 24 óra között összesen 281 határsértőt tartóztattak fel, és 326 főt akadályoztak meg hazánk területére történő illegális belépésben.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján az osztrák és magyar  rendőrök közös akciójuk során 2023. április 6-án 18 óra 40 perckor Nagycenk közigazgatási területén ellenőriztek egy román honosságú gépkocsit és annak moldovai állampolgárságú vezetőjét és utasát, egy másik moldovai állampolgárt.

A gépkocsiban tartózkodó többi személy az ellenőrzés elől nemes egyszerűséggel elfutott.

A keresés eredményeként a közelben feltartóztattak 16 fő, magukat nepáli, bangladesi, srí-lankai, egyiptomi és pakisztáni állampolgárnak valló illegális migránst. A rendőrök a közelben ellenőriztek egy szintén moldovai állampolgárt, aki feltehetően az előfutó autó vezetője volt.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs
 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. április 07. 13:33
Most már mindenki Európába akar élni? Költözzek esetlen én Nepálba? Sokáig tart azt út a munkahelyemre, mert még mindig dolgozom a magam akaratából, mert szeretek dolgozni! (bár ez a nyugdíjamon ez nem látszik meg!)
-Zsolt-
2023. április 07. 11:21
Nepáli? Már a kínai kommunista rezsim elől menekülő politikai menekülteket is csempészni kell, mert nem fogadjátok? Pfffejjj! 😪
Mahavira
2023. április 07. 10:31
4 cigó ország, indiai már nem fért be hogy teljes legyen a paletta?
Tikkadt Szöcske
2023. április 07. 10:17
Ilyen az EU által bőszen támogatott multikulturalitás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!