Megnevezték: ő volt az esztergomi robbantás hősi halottja

2023. szeptember 21. 16:12

Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki Pintér Sándor.

2023. szeptember 21. 16:12

A Belügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Pintér Sándor Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos r. törzszászlóst, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét, aki 2023. szeptember 20-án Esztergomban, egy körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély - az elsődleges adatok alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő. 

Ezt is ajánljuk a témában

Pintér Sándor belügyminiszter részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak. 

A közlemény kitér rá, hogy Kónya Gábor Lajos r. főhadnagy temetéséről később történik intézkedés, a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás valamennyi lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja. 

Ezt is ajánljuk a témában

A robbanás következtében nyolc rendőr és három tűzoltó sérült meg, sürgősségi ellátásukat követően többségük már otthonában lábadozik, öt fő kórházi kezelése azonban még folytatódik – közölte a tárca, mely szerint közülük egy rendőr állapota súlyos, nem életveszélyes, intenzív osztályon ápolják, légzéstámogatásban részesítik, négy másik rendőr sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, valamennyiük állapota stabil. 

Ezt is ajánljuk a témában

A sérülteket a belügyminiszter elismerésben részesítette. A tárcavezető - a rendészeti államtitkár és a Terrorelhárítási Központ főigazgatója kíséretében - 2023. szeptember 21-én meglátogatta a kórházban nem intenzív osztályon ápolt sérülteket, akiknek a rendészeti vezetőkkel közösen mielőbbi felgyógyulást kívánt.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán/MTI

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48gondolkodo
2023. szeptember 22. 15:33
JOGSZERŰTLEN RENDŐRI INTÉZKEDÉS Milyen váddal támadtak (J. Lászlóra) "a férfire" és a tulajdonára? "zavart elméjű férfi"? Még a nevét sem tudták XY közölni. "tartozásai voltak"? "körözés volt ellene"? kicsoda, hol, mikor és miért???? "Az esztergomi Gran TV munkatársa, Szilas Balázs a helyszínről bejelentkezve osztott meg részleteket arról, hogy mi lehetet az elkövető indítéka. Információja szerint az elkövető már régóta nem fizette be az áramszámláját, felhalmozódtak a villanyszámlái, és a helyi áramszolgáltató cég ezért figyelmeztette őt, hogy kikapcsolják az áramot. EMIATT A FÉRFI FENYEGETŐZNI KEZDETT, HOGY FELROBBANTJA MAGÁT. (naponta 100 ilyen van) fenyegetés miatt vonult ki a TEK is, és ezután történt a robbanás – mondta a tudósító. " SZEMÉLYISÉGI jogok???
zsolti123
2023. szeptember 22. 00:19
Részvétem. "A FÉRFI CSAPDÁBA CSALTA A RENDŐRÖKET" - nem fordítva kellett volna? Csak kérdezem. A "protokoll szerint jártak el és ugyanígy tennének máskor is" 4 órán keresztül beszéltek a lelkére. Ez nem volt elég idő a helyzet felmérésére és a helyzethez igazodó taktikára? Nem volt túsz sem, kb 20-30 féle jobb taktikát ki lehetett volna találni
simonpali
2023. szeptember 21. 21:54
Remélem Orbánt jobban védik, mint ahogy ebben az esetben eljártak, A puha fellépés, az "úgyse történhet komolyabb baj." típusú hozzáállás megint meghozta gyümölcsét. Múltkor nem is olyan régen egy lépcsőházi orjongo bánt el két rendőrrel, az egyiket halálra késelve. Most itt az ujabb értelmetlen tragédia.
Takagi
2023. szeptember 21. 18:23
Részvétem! Köszönjük az eddigi munkáját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!