Orbán Viktor: Hiába támadnak minket a liberálisok, ez csak megkeményít minket!

2023. szeptember 14. 13:03

Hajtsuk végre együtt az európai családbarát fordulatot! - adta ki a jelszót a jövő évi EP-választások előtt a magyar kormányfő.

2023. szeptember 14. 13:03
Vágvölgyi Gergely
Vágvölgyi Gergely

„Fontos, hogy a gyerekeknek apukája és anyukája legyen” – mondta Orbán Viktor az V. Budapesti Demográfiai Csúcson. A miniszterelnök úgy fogalmazott, a legutóbbi, két esztendővel ezelőtti csúcstalálkozó óta sok nehézséggel kellett szembenézni, de történtek jó dolgok is, ezek közé sorolta, hogy Olaszországban Giorgia Meloni alakíthatott kormányt. „Az utolsó pillanatban, már azt hittük, sosem lesz hazafias kormánya Olaszországnak” – tette hozzá. „Avanti ragazzi!” – üzente az Olasz Testvéreknek. 

Magyarország lelkiismereti ügynek tekinti, hogy fellépjen a keresztényüldözés ellen, mondta a miniszterelnök, köszöntve Efrém Ignác pátriárkát, aki részt vesz a nemzetközi csúcstalálkozón. 

Orbán Viktor arról beszélt, hiába támadják a magyar kormányt a liberális világban azért, mert családbarát, konzervatív és hazafias, „ez csak megkeményít minket”. Európát még mindig egy progresszív és liberális elit vezeti, figyelmeztetett a miniszterelnök, aki szerint

ez az elit mindenféle sületlenséggel és képtelenséggel van elfoglalva, mint annak idején a szovjetek, akik azt hitték, meg lehet fordítani a világ teremtett rendjét.

Az Európai Parlament azóta megszavazta, hogy a férfiak is szülhetnek gyermeket, de ahogy a szovjetek terve dugába dőlt, nem jósolunk nagy jövőt a liberálisoknak sem, mondta Orbán Viktor. 

A kormányfő idézte a legnagyobb magyar szellemi műhely és tehetséggondozó központ, az MCC egyik elemzését, amely kimutatta: az európai politikában közkézen forgó felmérések irányai a progresszív elit félelmeit tükrözik, amely elit nem azokkal a kérdésekkel foglalkozik, amik valóban foglalkoztatják az embereket, amelyek valóban problémát jelentenek. 

Orbán Viktor szerint antropológiai és stratégiai értelemben is meghekkelték a társadalmat, elterjesztve, hogy az egyén a világon a legfontosabb és nem létezik semmi, ami annál jelentősebb volna. 

„Zsarnokságot látnak mindenben és mindenkiben, aki egyéni vágyaikat korlátozza”, holott a korlát egyben kapaszkodót is jelent, mondta Orbán Viktor. „A korlát segít, hogy azzá váljunk, akivé Isten teremtett minket” – tette hozzá. 

Aki egyedül van, az nem szabad, hanem magányos – mutatott rá a liberális és konzervatív gondolkodás közötti különbségre. Úgy látja, mostanra azonban a liberálisok meghekkelték a nyugati világ politikai diskurzusát is azzal, hogy félelmeket keltenek. A dolgoknak már nincs más mércéje, mint az egyéni haszonszerzés, ekkor pedig hamar kopogtat a félelem a jövőtől – ez a liberálisok célja, összegzett a miniszterelnök. 

Orbán Viktor szerint a liberálisok azt várják az embertől, éljen úgy, hogy minden cselekedetét egy szükségszerű és elkerülhetetlen, végső összecsapástól való félelmüknek rendeljenek alá. „A nyugati elitek gondolkodása kész agyrém” – mondta Orbán, aki szerint ez a gondolkodás blokkolja a demográfiai válság megoldásának vágyát. 

A félelem defetistává tesz minket – figyelmeztetett. Ezzel szemben Magyarország mozgásba lendült, „sok projektünk fut mostanában”, de semmiben sem vagyunk olyan optimisták, mint a demográfia területén. 

„Sok projektünk fut mostanában” Fotó: Mandiner/Ficsor Márton

Öt fontos alappillérre alapoztuk a magyar családpolitikát, emlékeztetett a miniszterelnök, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy mára az eredmények is láthatóvá váltak. A többgyermekes családok átlagos jövedelme a háromszorosára nőtt, a családok otthonteremtési kedvezményének bevezetése óta minden ötödik család új otthonhoz jutott Magyarországon, mutatott rá.  

A kormányfő szerint hazánkban az édesanyákat fenyegető legnagyobb veszély, hogy egyedül kell megbirkózniuk minden feladattal, ami a gyermekvállalással jár. 

Korábban a gyermekek fele született házaspárok gyermekeként, ma már négyből három gyermek mondhatja el ezt magáról, amikor megtanul beszélni. 

„A nők tartják össze a családokat. Fantasztikus az a teljesítmény, amit a magyar édesanyák napról napra letesznek az asztalra” – mondta Orbán Viktor, aki a feltétlen szeretetet említette a legnagyobb ajándékként, amit az édesanyánktól kaphatunk. Magyarország emellett jogi védelmet is nyújt a családoknak, magas szinten, az alkotmány szintjén, emlékeztetett, majd hozzátette: a magyarok népszavazás keretében is kimondták, hogy a gyermekeinket meg kell védeni a gender-propagandától. 

154 ezerrel több gyermek született az elmúlt tíz évben, mint a családpolitikai intézkedések nélkül született volna, mutatott rá a kormányfő,

aki szerint azonban még nincs itt az ideje annak, hogy örömtüzeket gyújtsunk, hiszen a negatív folyamatokat nem csak lassítani kell, de meg is kell fordítani azokat. 

Több kell, Magyarországnak új eszközöket kell bevetnie”

 – összegzett, hozzátéve: az első családpolitikai szakasz lezárult, most elkezdődik a második szakasz. 

Le kell váltanunk azt a liberális diskurzust, ami a családban az egyéni élet korlátozását, a gyermekvállalásban veszélyt lát és láttat. Félre kell tolni a progresszív-liberális eliteket, hangoztatta a kormányfő, amihez át kell alakítani a politikai palettát. El kell érni, hogy családbarát, konzervatív politikai erők jussanak kormányra minél több európai országban, tette hozzá.

Azt kívánta, hogy a családbarát erők nyerjék meg együtt a jövő évi európai parlamenti választást, azután pedig ezek az erők hajtsák végre együtt az európai családbarát fordulatot.

 

Kapcsolódó cikkek

 

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

 

 

Összesen 302 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. szeptember 26. 12:19
Orbán egy zseniális politikai vezetö, mellette a hazaáruló csibészek joggal nem jutnak labdához, ezért próbálják hazugságokkal, trágáságokkal támadni, de ö csak nevet rajtuk. Az ellenlábasait és ellenségeit ezért az unióban is, itthon is majd megeszi a frász, mert érzik, hogy ezt a hegyet nem fogják tudni megmászni. Ami pl. a nemzetellenes ballibsi magyar ellenzéket illeti, - akik már eszelös ámokfutókká lettek ettöl a belsö gyötrelemtöl -, ök még oxigén palackkal sem tudnák megmászni Orbán kukába dobott, elhasznált papucsát sem. A gyurcsányista ellenzék annyira utálja a saját hazáját, a saját hopnfitársait, hogy ök a magyarok minden sikerét egy sorscsapásként élik meg. Az ellenzéket egyáltalán nem érdeklik se a választók, se az ország. A Fidesznél Magyarország számára még évtizedekig nem lesz jobb alternatíva. Elöbb ki kell halni a gyurcsányistáknak ahhoz, hogy egy valóban új, normális nemzedék szerephez juthasson.
Palatin
2023. szeptember 26. 12:18
Orbánra nemcsak Magyarországon lesz nagy szükség, hanem egész Európában. Eltüntek a világítótornyok nyugaton. Van der Leyen, Weber, Verhofstadt stb. ilyen seggfejekre van bízva Európa jövöje? A Sargentini-féle poshadt, elgombásodott, büzös klima lengi be az egész intézményt. ORBÁNRA ÓRIÁSI SZÜKSÉG LESZ EURÓPÁBAN, MERT Ö TUDJA EGYEDÜL, HOGY MERRE LENNE ELÖRE. Most szidják, de majd követni fogják. Ö az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet megmenteni a kontinenst. Európa jövöje azon múlik, hogy ezt Brüsszel felismeri-e. Az unió vezetésének legalább 50-60%-a ócska, harácsoló áruló. Von der Leyen, akit magát is a gyanú árnyéka leng körül, csak a libernyákokat képviseli az únióban. Az unióra a legnagyobb veszélyt von der Leyen jelenti, akinek semmiféle áttekintése nincs a világpolitikai olyamatokról, tudatlanságában, túlpörget mindent, egy szabályos ámokfutásba kezdett. Az unió főnöke is csak úgy lett, hogy a két ellentábor nem fogadta el egymás jelöltjeit, így megállapodtak egy "senkiben".
Namond
2023. szeptember 17. 00:25
Ez volt a kamu duma. Hol vannak a tettek? A család a topa nemzetmegvezető szerint csak a csecsemő, vagy a nagy-, és dédszülőkig tart?
darling
2023. szeptember 16. 22:27
A miniszterelnök biológiai és társad-i evidenciákról beszél. NEM is lehet másként megközelíteni a normalitást, NEM szabad káros ideológiák áldozatául esni, esnünk, itt, Közép-Európában, akárhogy nyomul, büntet is a nyugati s az amerikai "progresszív" ideológiák mágusai! NE veszítsük ez a józan eszünket, az élet alapvető tételeinek, helyzeteinek értelmezését, megközelítését! És főként tartsuk a jó irányt s ne hagyjuk magunkat! Figyeljünk a gyermekeinkre, a fiatalokra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!