Szexuálisan molesztált egy kislányt egy holland férfi Magyarországon

2023. szeptember 04. 06:56

Egy tíz éves lányt molesztált, miközben egy másik kiskorú lány is jelen volt.

2023. szeptember 04. 06:56

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a rábízott lányok egyikéhez szexuálisan közeledő holland férfi büntetésének súlyosítását indítványozta, írja a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye. Emlékeztetnek: a Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint 

a Magyarországon élő holland férfi 2021 augusztusában szexuálisan molesztálta az ismeretségi körébe tartozó, rábízott 10 éves lányt, 

miközben a szintén a felügyelete alatt álló másik kiskorú lány is jelen volt.

Hangsúlyozzák: a bíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra és bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől végleges hatályú eltiltásra ítélte, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen kiskorú személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az ítélet ellen az ügyészség a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás súlyosítása érdekében, a vádlott védője a cselekmény eltérő minősítése, valamint a kiszabott büntetés enyhítése végett fellebbezett, tudjuk meg.

Mint kiderült, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, az elkövető cselekményeinek minősítése törvényes, azonban 

a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama aránytalanul enyhe,

 nem biztosítja megfelelően a büntetési célokat, ezért indítványozta azok súlyosítását. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. szeptember 05. 00:46
Biztos antifa volt és tagságra pályázott a Jámbor pártban.
istvanpeter
2023. szeptember 04. 13:28
Hollandiában ez a divat!
jobtvojumaty
2023. szeptember 04. 12:13
A sitten majd ő lesz a kislány.
lájkbajnok
2023. szeptember 04. 11:42
A KDNP-s Pálffy-nak mi a véleménye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!