Jegy nélkül utazott a román utas Budapest felé, majd leköpte az ellenőrt és megtámadta a rendőröket

2023. november 15. 18:37

Vasárnap este forrtak az indulatok a Hegyeshalom-Budapest vonalon.

2023. november 15. 18:37
null

Az ügyészség tájékoztatása szerint bíróság elé állították a közfeladatot ellátó, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntettét elkövető román férfit. Azt írták, hogy a Hegyeshalomról Budapestre közlekedő vonaton a jegy nélkül utazó férfi először a jegyvizsgálóra, majd a rendőrökre támadt.

A harmincas évei elején járó férfi 2023. november 12-én, este a jegyvizsgáló kérte a férfi jegyét, ám azzal az utas nem rendelkezett, és a helyben történő megváltásra sem volt hajlandó. A kalauz közölte, hogy a szerelvényről Mosonmagyaróváron le kell szállnia, amelyet a férfi tudomásul vett. A jegyvizsgáló ezt követően a nemzetközi vonatkísérő közös szolgálatot ellátó rendőröktől – a Készenléti Rendőrség állományába tartozó, valamint az osztrák és a német rendőrség részéről szolgálatot teljesítő, összesen hat hivatalos személytől – a jeggyel nem rendelkező személy utazásának megszakítása érdekében segítséget kért. 

Az egyik magyar rendőr a férfit igazoltatta és közölte vele, hogy a érvényes jegy hiányában a következő állomáson le kell szállnia. Mosonmagyaróvár állomásra beérkezve a rendőr ismételten a szerelvény elhagyására szólította fel a férfit, aki az egyenruhás és a jegyvizsgáló kíséretében leszállt a vonatról. 

A leszállást követően a férfi szembe fordulva a rendőrrel, annak válla felett, kétszer a mögötte álló jegyvizsgáló arca felé köpött, és román nyelven kiabált. 

Ezt látva a vonaton tartózkodó, szolgálatot teljesítő további 5 rendőr is leszállt, a férfit körbevették, és annak megakadályozása érdekében, hogy a szerelvényre visszaszálljon, az aluljáró felé kísérték. A férfi vissza akart szállni a vonatra, ezért az egyik osztrák rendőrt meglökte, és a szerelvény felé futott. A férfi felszólításra sem állt meg, majd a könyökével a közvetlenül mögötte haladó magyar rendőr irányába ütött, de nem találta el. 

A nyomozó ügyészség az őrizetben lévő elkövetőt gyorsított eljárásban a mai napon a Mosonmagyaróvári Járásbíróság elé állította, és indítványozta, hogy a bíróság ítélje végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre, és meghatározott időre utasítsa ki Magyarország területéről.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2024. január 12. 17:15
Helyes a kiutasítás. Neveljék meg a románok. Nem 1920-ban vagyunk, amikor a románok hónapokig raboltak, fosztogattak Budapesten, a francia sajtót meg telezokogták azzal, hogy a magyarok milyen alja elnyomó népség.
herceg-3
2023. december 31. 18:16
És még él? Ez probléma!
kalman
2023. november 18. 22:31
Az "antivilágban" a csendőrök a helyszínen összekócolták volna a fogsorát a puskatussal. Az ilyen garázdát még az átkosban is, úgy megverték, hogy három hétig szívószállal ette a rántott húst. Egyébként ha ez most is így működne, akkor két hét alatt valóban rend lenne.
Bitrex®
2023. november 15. 20:11
Bécstől Hegyeshalomig volt jegye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!