Kifakadt Krúbi: az ellenzék nem kínál alternatívát, csak négyévente próbál „összehokizni valami fost” (Videó)

2023. november 25. 05:20

A Noárt kellemetlen palinak tituláló énekes elárulta, mikor tudnák leváltani Orbánt, mit gondol az ellenzéki összefogásról, de azt is, hogy mit várna ő egy ellenzéki párttól, vagy civil kezdeményezéstől.

2023. november 25. 05:20
Béres Sándor

Mint arra a Mandiner olvasói emlékezhetnek: a „mocskos fideszezős” Sziget-koncertjéről is ismert Horváth Krisztián (művésznevén Krúbi) a Telexnek adott interjújában elárulta: kellemetlen palinak tartja Molnár Áront, valamint elmondta: nem menne el egy tüntetésre sem. Erről itt írtunk részletesebben. Az énekes az interjú során azonban az Orbán-kormányról, az ellenzéki összefogásról és annak hibájáról, valamint a média azon húzásáról is elmondta a véleményét, ami neki nem tetszett.

Ezt is ajánljuk a témában

Krúbi: Az ellenzék nem kínál valódi alternatívát

Kérdésre válaszolva az énekes többek között (Dobrev Klára 51 százalákos jóslatának is ellentmondva – a szerk.) elárulta, hogy nagyon meglepődne „ha nem lenne hatodik Orbán-kormány”. Mint fogalmazott, ezt például akkor tudná elképzelni, ha „egészségügyi bajai lesznek az Orbánnak, vagy ilyesmi, akkor esetleg”, de

nem látom, hogy mi változna és miért”

– tette hozzá. Krúbi szerint ugyanis az (ellenzék által a 2022-es választásokon bemutatott – a szerk.) „összefogás-kísérlet az pontosan ugyanakkora kudarcot vallott, mint előtte bármilyen másik kísérlet”.

Krúbi szerint „egyáltalán nem léteznek azok a csatornák, amiken a Fidesz-szavazókat el lehetne érni és az ellenzék nem kínál úgy igazán alternatívát, hanem ez a négyévenként újra kitaláljuk magunkat és próbálunk összehokizni valami fost a következő választásokig megy.”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt rontotta el az ellenzék az énekes szerint

Az énekes szerint „ha belegondolunk, hogy minden egyes választáson ellenzéki pártok mekkora kompromisszumokat hoztak annak érdekében, hogy azon a választáson valamit elérjenek, ami lófaszt nem ért. Ha most visszatekintesz erre az időszakra,

ha az elejétől fogva ezek a pártok inkább konstans kiálltak volna amellett, amit éppen hittek, és nem mennek bele a Fidesz által kínált narratívába, én azt gondolom, hogy lehet, hogy előrébb lennénk”.

Mint Krúbi hozzátette: inkább azt várná „egy párttól, vagy civil kezdeményezéstől, hogy ezt csinálja, és akkor 15 év múlva lehet, hogy lesz valami. De nem látom jönni azt, hogy most a '26-os választásokon bármi történne, ami különbözik az eddigi választásoktól, de ne legyen igazam, nem tudom, nyilván nem értek hozzá”.

A dalaiban eslősroban egyértelműen kormánykritikus hangokat megütő énekes szerint azonban fenti kijelentéseinek „nincs politikai agendája”.

Mint fogalmazott: „azt akarom mondani, hogy így éreztem magam az elmúlt években, és ez tükröződött a koncertemen is és a dalaimban is. Ennek nincs politikai agendája, ez egy érzés, hogy így érzem magam és a közönség is szerintem hasonlóan érzi magát és ezen a fronton kapcsolódtunk”.

Krúbi a médiáról is határozottan vallott. Mint hozzátette: 

a médián pedig azt éreztem, hogy mindent megpróbálnak úgy beállítani, mintha lenne egy agendája és mintha az az agenda vagy ellentétes lenne a miénkkel vagy a miénk mellett lenne és ez nem tetszett.”

A Telex említett inertjújának idézett részletét itt hallgathatja vissza:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képkocka / YouTube-videó (Telex)

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 26. 23:32
Valóban nincs alternatíva az ellenzéki oldalon, se agenda, se gondolat, se karakterek. Adjon az Isten egészséget Dr Miniszterelnöknek és rendben is leszünk!
BaGeNMY
2023. november 26. 11:28
Rájöttél b+! Itt volt az ideje. De hergeltél, normáli dittttatúrában, már nem élnél.
voltospultos-2
2023. november 26. 08:17
Ezt Krúbi nélkül is tudtuk.
Zokni
2023. november 25. 22:38
“…ellenzéki pártok milliárdokat kap kampányra” - írja na mé’. Ne áltassa magát és az ittenieket. EGY nemzeti konzultáció több pénzbe kerül, mint amit a Fidesz most az ellenzékről összehord folyamatosan. Eddig tizennégy volt. Aztán a köztévé, a ker. tévék és a rádiók, a KESMA, és a NET-es média, a plakátkampányok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!