Pintér Sándor elárulta: ekkortól várható a pedagógusok 10 százalékos béremelése

2023. december 04. 16:54

A belügyminiszter beszélt az új pedagógus-életpályáról szóló törvényről is.

2023. december 04. 16:54

A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán.

A miniszter hozzátette: ennek a célnak az elérése érdekében nélkülözhetetlen a pedagógusok társadalmi elismertségének növelése, bérük jelentős emelése differenciáltan, a teljesítmény figyelembevételével megvalósuló bérezési rendszerben.

Hozzátette: mindezekre figyelemmel készült el az új pedagógus-életpályáról szóló törvény. 

Pintér Sándor elmondta: 2024 januárjában a korábbi ígéretnek megfelelően biztosan meglesz a pedagógusok 10 százalékos béremelése.

***

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2023. december 05. 05:34
Minek új pedagógus-életpálya program? Az előző is nagy siker volt.....
konfucius
2023. december 04. 23:24
Mindenkinek leírom, mert általánosnak tűnik a félreértés: Ez a 10% már a harmadik 10% ebben az évben. Előtte októberben is volt egy, és év elején is. Simán szinten tartják a bérünket (inflációt nézve). Eközben a minimálbér emelés nem éri el az infláció mértékét. Én tanár vagyok, kizárólag a tanári fizetésemből élek, tudom, mit beszélek: mindenki nyugodjon le.
Kanmacska
2023. december 04. 19:53
Kíváncsi vagyok, mi lesz, ha megkapjuk a 13 milliárd eurót.
mc-foker
2023. december 04. 18:38
17 százalékos inflációnál 10 százalékos emelés, miközben minden eszement baromságra van pénz. Még szerencse, hogy a Fidesz a nyuggerek pártja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!