Jeszenszky Géza Szijjártó megfenyegetéséről: Nem kizárt az orosz provokáció sem

2024. január 23. 18:13

A volt külügyminiszter szerint ha a magyar kormány nagyobb barátságot tanúsított volna Ukrajna iránt, akkor nem került volna sor erre, de az ukránoknak is barátként kellene fogadniuk a magyar felet.

2024. január 23. 18:13

Káros hatással van a javításra szoruló és éppen visszaépülőben levő ukrán–magyar kapcsolatokra Szijjártó Péter külügyminiszter életveszélyes megfenyegetésemondta a Blikknek Jeszenszky Géza. Az Antall-kormány volt külügyminisztere nem tartja valóságtól elrugaszkodott feltételezésnek az orosz provokáció lehetőségét sem, mint ahogy arra a Kárpátalján már volt példa.

Ezt is ajánljuk a témában

Jeszenszky úgy véli, nem szabad túlértékelni az a dolgot, de ha magyar kormány nagyobb barátságot tanúsított volna a megtámadott Ukrajna iránt, akkor nem került volna sor egy ilyen fenyegetésre. 

A volt diplomata szerint Ukrajnának is barátként, nyitottan kellene fogadni a magyar felet. 

Az ukrán vezetés mindenképp építeni akarja a jószomszédi kapcsolatot, hiszen módosította oktatási törvényét, visszaállította a magyar nyelvű oktatást a 10 év felettiek körében.

Majd arra emlékeztetett, hogy külügyminiszteri időszaka alatt a robbanásveszélyes balkáni helyzet közepette, amikor a magyar beavatkozásokat vizionáló szerb hegemón törekvések erőteljesek voltak, az akkori belgrádi sajtóban szinte naponta kapott személyét becsmérlő, életveszélyes fenyegetéseket.

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2024. február 26. 18:27
Jeszenszki okoskodik! Nos hová tettétek a magyar hadsereg fegyvereit?Mit tettetek az országgal hazaáruló bagázs?Mindent tönkre tettetek! Hess a picsába!Se iparunk,se mezőgazdaságunk és nincs hadseregünk! Itt a háború a nyakunkon és nem tudjuk megvédeni a hazát!A hitszegő nyugat soha sem védett meg bennünket de mindíg elvárták tőlünk hogy mi védjük meg őket!
de France
2024. január 25. 16:14
Ez a hír a rendőrségre tartozik. Kivéve ha Szíjjártó Petike azt akarja elhitetni milyen nagy veszélyben forog élete. Ha ha
Korrupt Kornél
2024. január 25. 15:57
géza, nem kell mindenben az oroszt keresni! Maradjunk az ukik nácijainál.
Coollog
2024. január 25. 15:27
Semmi nem kizárt. Csak most ez úgy hangzik, mint egy előredátumozott szerecsenmosdatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!