Lemondott a lopással vádolt ukrán miniszter

2024. április 25. 22:15

Mykola Szolszkijnak megtetszettek az állami tulajdonú földek.

2024. április 25. 22:15

Nyitóképen: Mykola Szolszkij / YouTube

Az állami földek ellopásával gyanúsított Mykola Szolszkij benyújtotta lemondását az ukrán agrár- és élelmezésügyi miniszteri posztról – számolt be az Unian. Ezt Ruszlan Sztefancsuk parlamenti elnök jelentette be Facebook-oldalán, ahol egyúttal közzétette Szolszkij benyújtott kérelmének másolatát is. 

A cikk szerint április 23-án robbant a hír az ukrán sajtóban, hogy lelepleztek egy tervet, amelynek célja állami földek lefoglalása volt Szumi régióban.

A bűnözői csoport, amelynek élén a Verhovna Rada (az ukrán törvényhozás) agrárbizottságának korábbi vezetője – a jelenlegi miniszter – állt, az állami földhivatalok szerveinek vezető tisztségviselőit, valamint olyan személyeket foglalt magában, akik ellenőrizték e szervek tevékenységét.

A minisztert gyanúsítottként jelentették fel.

A cikkben azt írják: az agrárpolitikai és élelmezésügyi miniszteri posztot 2022. március 24. óta Mykola Szolszkij tölti be. 2019. július 21-én Ukrajna népképviselőjévé választották. 2019. augusztus 29-én a IX. összehívású Verhovna Rada agrár- és földpolitikai bizottságának elnökévé választották.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­ö­­­g­ö­­s­­ ­­l­­á­n­­­y­o­­­k­­­ ­­­v­­á­r­­­n­­­a­k­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Szuperszig
2024. április 26. 16:13
Arra gondolt szerencsétlen, ha már a Bidé családnak és Soros famíliájának országnyi szántóföldek jutnak, ő is csippent egy darabot. Vehetett volna kastélyt is bárhol Európában, de azokat már a fasz zongorista megvette.
pipa89
2024. április 26. 07:35
Van a helyére másik 100 korrupt ukrán. A működés változatlan üzemmódban megy tovább. A támogatási pénzek magánpénzek lesznek, ahogy a fegyverek jelentős része is, a további megy a fekete piacra, a maradék a frontra.
Syr Wullam
2024. április 26. 07:09
Szlava Ukrajini, mi? 😁
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!