Szobrot követel a Népszava szerzője a 2006-os rendőröknek, „akik életük kockáztatásával is megvédték a város népét a szervezetten fellépő szélsőjobbos utcai harcosok pogromjától"

2024. január 08. 07:31

Az újságíró nehezményezi, hogy „a rendőrök egy kanyi vasat sem kaptak a helytállásukért”.

2024. január 08. 07:31
null

Ha a 2006-ban megsérült tüntetők szobrot kapnak, minimum ott kell állnia mellette a szolgálatteljesítés közben megsérült rendőrök emlékművének is” – fejtette ki enyhén szólva véleményes gondolatát Batka Zoltán a Népszava hasábjain. Hozzátette: 

Akik életük kockáztatásával is megvédték a város népét a szervezetten fellépő szélsőjobbos utcai harcosok pogromjától”. 

Az újságíró felidézte az ORFK adatait a 2006-os rendőrattak során megsérült egyenruhásokra vonatkozóan. Mint írta, „a város védelmében 2006-ban 399 magyar rendőr szenvedett sérüléseket, közülük 47-en súlyosan sérültek meg, voltak nyílt kéz és lábtörések, koponyatörés, mellkasi zúzódás, volt rendőr akin plasztikai műtétet kellett végrehajtani, mivel úgy összeégett az utcán”

Az újságíró „agyrémnek” tartja, hogy a megsérült tüntetőket „hőssé avatta az Orbán-kormány, közöttük eddig több mint 300 millió forint kártérítést osztott ki, 

a megsérült rendőrök ellenben egy kanyi vasat sem kaptak a helytállásukért”.

A rendőrök melletti kortesbeszédében azért megjegyzi, hogy „persze voltak rendőri túlkapások is”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az más kérdés, hogy könnyű utólag fotelből jogászkodni és megint más dolog kisrendőrként órákon át helyben állni úgy, hogy közben potyog rá a térkő de nem hátrálhat meg, mivel akkor a közösséget kiszolgáltatja az elszabadult gyűlöletnek” – olvasható a cikkben. 

„Nyilván nem minden 2006-os tüntető volt neonáci. Azonban a rendőrökre támadó keménymag igenis javarészt agresszív szélsőjobbosokból állt, ezt mindenki látta, aki ott volt” 

– fogalmazott.

Nyitókép: MTI/Marjai János

 

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vip era
2024. január 08. 20:00
Batka a legalja. Corvin Klein XXI. századi reinkarnációja. Remélem a végzete is ugyanolyan lesz.
salátás
2024. január 08. 19:15
ki kéne lőni a szemét gumilövedékessel aztán megrugdosni
Ne szájalj
2024. január 08. 18:54
Agyatlan barom. Ha kaptak volna penzt, akkor be tudnank oket azonositani. Es akkor bizony nem szobrot kapnanak.
Lobodi
2024. január 08. 18:32
Patkány fabatka, a jó kurva anyádat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!