Vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal: külföldi finanszírozást gyanítanak Magyar Péter mögött

2024. április 18. 16:11

Az érdekkör céghálójának tagjaival szemben több büntetőeljárás is folyamatban van.

2024. április 18. 16:11
Opposition Figure Peter Magyar Holds March In Budapest

Fotó: Janos Kummer/Getty Images

Vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal a magyar sajtóban megjelent külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján.

Ezt is ajánljuk a témában

A hivatal arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Magyar Nemzet csütörtökön napvilágot látott információi alapján indítja meg a vizsgálatot.

Azt írták, mivel felmerül a gyanúja annak, hogy „ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló”, amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta és „megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat”, valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat „vette célba”.

Hozzátették:

az érdekkör céghálójának tagjaival szemben több büntetőeljárás is folyamatban van.

A vizsgálatot az ügy feltárásáért indítja a Szuverenitásvédelmi Hivatal – áll a közleményben.

Így reagált Magyar Péter a vizsgálat hírére, Szigetváry tagad

Magyar Péter a Facebook-oldalán Lánczi Tamásnak, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjének üzent: „Örülök, hogy megdolgozol a pénzedért. Javaslom, hogy a Fideszt is keresd meg, akár az Állami Számvevőszék elnökével (havi 6,5 millió forint) közösen és érdeklődjetek náluk, hogy évente hány milliárd forintot költenek 2015 óta az amerikai kampányguruknál, a gyűlölet propaganda mestereinél, illetve, hogy Orbán Viktor hogyan avatkozik be magyar adófizetői milliárdokkal szinte az összes balkáni választásba, de még a franciába is.”

A Telex közölte: 

Szigetvári Viktor közleményben utasította vissza a Magyar Nemzet állításait.”

Szerinte „szemben a Magyar Nemzet ma megjelent hazug állításával, sem a Datadat Professional Kft., sem a korábbi Datadat GmbH jogutódja nem áll üzleti kapcsolatban sem Magyar Péterrel, sem pedig más, hozzá kapcsolható párttal vagy egyesülettel. Minden más ezzel ellentétes állítás hazugság. Társaságainkat a propagandasajtó nem kereste ezen téves információ közlése előtt.”

(MTI/Mandiner)

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­l­­­á­n­y­o­k­­ ­­v­­­á­­r­­n­­a­­k­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Osztap_Bender
2024. április 19. 06:06
A további várható lista göbbelszéktől: - Tito utódainak titkos megbízottja. - Az imperializmus elszánt szovjet ügynöke. - Ávósok és munkásőrök elfajzott munkás gyereke. - Kulák származású értelmiségi. - A kommunisták uszályában utazó volt főnemesi leszármazott. - Antiszemita, iráni ügynök. - Csaló időutazó. - Potyautas a fidesz süllyedő hajóján. - Thürmer barátja. - Kiszuperált verőember. - Soros titkolt fia. - Bukott operaénekesnő. - Micimackó ellensége.
Ez D-dúr és e-moll
2024. április 18. 22:18
"mnmn ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. április 18. 21:03 Ne legyél már ennyire naív, az a kevés amelyik értelmes annak nem nagy az arca, aki pedig vaddisznó az tesz a legitimitásra..." Mondom én! Ha tesznek a legitimitásra, akkor nem kell rájuk szavazni és nem lesz legitimitásuk --- és mandátumuk sem. :-)
FreeEurope
2024. április 18. 20:54
Marketing Peti bizony külföldi termék a neve ellenére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!