Orbán Viktor: Napokon belül visszavásároljuk a repteret

2024. április 08. 18:30

Végre elkezdődhet a reptéri vasút építése is.

2024. április 08. 18:30

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

A kormány reményei szerint a ferihegyi repülőtér napokon belül visszakerül többségi állami tulajdonba – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben. 

Ahogy ez megtörténik, a kormány dönteni fog az oda vezető infrastruktúra kérdéséről is”

– válaszolta a kormányfő egy, a repülőtérre vezető vasútvonallal kapcsolatos azonnali kérdésre. A miniszterelnököt az LMP-s Kanász-Nagy Máté kérdezte budapesti fejlesztésekkel kapcsolatban, azzal vádolva a kormányt, hogy a „büntetések és sanyargatások politikáját” folytatja a fővárossal szemben. „Lássuk, milyen az, amikor a kormány sanyargatja Budapestet: először is átvállaltunk 2010-11-ben 280 milliárd forintnyi adósságot, amit az előző városvezetés Tarlós István előtt hozott össze” – reagált Orbán Viktor.

Hozzátette: az elmúlt években 4000 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre Budapesten. Hangsúlyozta:

szereti a várost és a budapestieket, de az ország nem csak Budapestből áll.

Azt kérdezte az LMP-s képviselőktől: amikor 4000 milliárd forintos fővárosi fejlesztési múlttal, 280 milliárd forint adósság átvállalása, és a jelenleg futó több száz milliárd forintnyi állami pénzből zajló budapesti beruházás után ilyen kérdéseket tesznek fel, akkor mit gondolnak az ország többi részéről. „Azért, mert önök budapestiek, önöknek jár? Köszönjék inkább meg, hogy a kormány komolyan veszi, hogy ez a nemzet fővárosa, és aránytalanul sokat juttat ennek a fővárosnak” – fogalmazott a miniszterelnök.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2024. április 09. 18:36
Erősen drukkolok a sikeres vásárláshoz. Egy országnak legyen saját fővárosi reptere. Ballibek, nyígjatok.
Reszelő Aladár
2024. április 09. 11:43
A reptérnek ideje szintet lépnie. Kell az új terminál és a közlekedése is méltatlan. 2005-ben készült el az M4 autóút, ami legalább bekötötte az országos autópálya-hálózatba, de a város felé a "gyorsorgalmi" egy balesetveszélyes szégyenút, a vasúti kapcsolaton pedig évtizedek óta meg a gondolkodás. Ha gyorsan kell egy jó és olcsó ötlet: építeni kell egy vasúti megállót a Market Centralnál és építeni egy kabinos drótkötélpályát a terminál bejárata és az állomás között. A távolság légvonalban kb 2km, a terület pedig kb végig a Budapest Airporté a beruházás pedig néhány milliárdban megállhat. Gelgő! Ez neked miért nem jutott eszedbe? Úgy csinálhatnál ki egy sokszáz milliárdos NER projektet, hogy közben megoldottál egy problémát, ami olcsó és zöld.
Isten jobb keze
2024. április 09. 02:56
Ezt már ismerüj süket tolvaj! Az úgy fog működni hogy.. A vásárlás után kevéssel egy alspitvány segitségével máris hozzád nagyon közel állóhoz mondjuk a nemzeti vejkó nevére kerűl, és a vonat jegyet azonnal felrmelik mondjuk cirka 10 ezer forintra, amit egy órán belűl le is kell utazni..! Ha nem újjat kell venni. Jól mondom hogy verd édes anyádba azt a csepp faszodat, te magyarország szégyene!💩
Namond
2024. április 08. 22:36
Érdekelne, hogy Orvbán, a hazug Miért adta el az utolsó 30%-ot és az ellenőrző pakettet? Miért nem követelte meg a közlekedési kapcsolatok fejlesztésének szerződés szerinti teljesítését és ezt miért vállalná át most?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!