Több mint kilencezer menekült érkezett Magyarországra szombaton

2015. szeptember 27. 09:21

Majdnem kilenezer-ötszáz menekült érkezett Magyarországra szombaton – közölte az ORFK. A migránsok főként a magyar-horvát határon jöttek az országba. Keddtől már nem csak Szegeden, hanem Pécsen és Zalaegerszegen is vizsgálhatják az illegális bevándorlással összefüggő büntetőügyeket, ha az Országgyűlés elfogadja az erről szóló indítványt.

2015. szeptember 27. 09:21

Szombaton 9472 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata vasárnap reggel a rendőrség honlapján. A közlemény szerint a magyar-horvát határon 9268, a magyar-szerb szakaszon pedig 181 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. 

Közokirat-hamisítás miatt egy, embercsempészés miatt szintén egy embert fogtak el.

Az M1 aktuális csatorna információi szerint vasárnap hajnalban már csaknem kétezer migráns érkezett Hegyeshalomra, hogy onnan Ausztria felé folytassa útját.

Keddtől Pécsen és Zalaegerszegen is tárgyalhatják a migránsok ügyeit

Az Országgyűlés kedden lehetővé teheti, hogy az illegális bevándorlással összefüggő büntetőügyeket a szegedi járásbíróság mellett Pécsett és Zalaegerszegen is tárgyalhassák.   

A Ház hétfőn, tavasztól alkalmazott új munkarendje szerint fejezi be aktuális kéthetes ülését, vagyis a képviselők kérdéseket, majd azonnali kérdéseket tehetnek fel a kabinetnek.

Kedden a kormánypártok kezdeményezésére tartanak rendkívüli ülést. A parlament ezen arról szavazhat, hogy két új bíróság is foglalkozhasson a határsértési ügyekkel. Az indítványt benyújtó fideszes Tuzson Bence a szegedi bíróság leterheltségének csökkentését reméli a módosítástól.

A hét második napján emellett általános vitát tarthatnak a Miniszterelnöki Kabinetiroda létrehozásáról szóló törvényjavaslatokról is.

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. szeptember 27. 20:21
Engem az érdekelne, mit csinálunk, ha -nem is sokára- mind nálunk marad?
csuka
2015. szeptember 27. 18:11
http://alfahir.hu/a_fideszes_szerint_be_kell_fogadnunk_a_migransokat
kukagyerek
2015. szeptember 27. 16:17
"Több mint kilencezer menekült érkezett Magyarországra szombaton" .... Ez valami téves hír lehet, mert én úgy tudom Orbán megvédte a határokat és "sengent" is. Igaz, én csak egy hiszékeny, bamba birka vagyok.
TAVIROZSA
2015. szeptember 27. 14:25
Lassan azért elég már, de nagyon !!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!