Szijjártó: Magyarországot és Lengyelországot valódi barátság köti össze

2018. október 25. 11:05

Magyarországot és Lengyelországot valódi barátság köti össze, minden feltétel nélkül számíthatnak egymásra – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2018. október 25. 11:05

Magyarországot és Lengyelországot stratégiai partnerség, de elsősorban valódi barátság köti össze, minden feltétel nélkül számíthatnak egymásra – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a wpolsce.pl lengyel hírtelevíziónak adott, csütörtökön sugárzott interjúban.

A miniszter felidézte: a két ország támogatásáról biztosította egymást, miután az Európai Unió velük szemben a 7. cikk szerinti eljárást kezdeményezett. „Tekintettel arra, hogy a közeljövőben új támadások várhatóak az EU-ban Magyarországgal szemben, nagyon fontos, hogy tudjuk: minden feltétel nélkül számíthatunk egymásra” – nyomatékosította a miniszter.

Úgy látja: az uniós jogállamisági eljárást mindenekelőtt a visegrádi országok migrációs politikája miatt indították el, továbbá azért, hogy Magyarország és Lengyelország a főáramlatú gazdasági elképzelésekkel szembeszegülő sikeres gazdaságpolitikát folytat. Emellett a két ország kormányai igazi vezetőkkel, stabil politikai és gazdasági háttérrel rendelkeznek. „Ez pedig olyasmi, amit Brüsszelben nem szeretnek” – jegyezte meg a politikus.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dakotasámán
2018. október 25. 13:27
"Magyarországot és Lengyelországot valódi barátság köti össze, minden feltétel nélkül számíthatnak egymásra." hát ja. olyat, hogy hála és igaz barátság a genyapártban nem ismernek. maffia szolidaritást és köteléket igen. szájtépő pincsi szokásos agymenése és szokásos baromsága.
3M..
2018. október 25. 13:01
Ha valódi lenne az az állítólagos barátság, akkor a lengyelek végre kivonulnának az általuk1919-ben megszállt magyar területekről. Szijjártónk el kellene végre fogadnia, hogy Lengyelország így ebben a formában nem lesz soha a barátunk. Szebb Jövőt!
gabor7th
2018. október 25. 11:57
Ehh... az a baj az ilyen kijelentésekkel, hogy megkötik a kezet és ezért csapdát lehet állítani.
MarthaHall
2018. október 25. 11:44
Több mint 87 dollárért fizetek óránként otthonról, 2 gyerekkel otthon. Soha nem gondoltam volna, hogy képes lesz rá, de a legjobb barátom havonta több mint 10ket keres, és meggyőzött, hogy kipróbálom. A potenciál ezzel végtelen. Ezt csináltam .............>>>>> http://www.Money47.Com
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!