Izraeli légicsapás érte az aleppói repülőteret, leállt a reptér működése

2023. május 02. 07:29

A kulcsfontosságú reptér mostantól nem üzemel.

2023. május 02. 07:29
null

Izraeli légicsapások érték kedden kora reggel az észak-szíriai nemzetközi repülőteret,

egy szíriai katona meghalt, a repülőtér működése leállt

– közölte a szíriai állami média. Két civil és öt szíriai katona megsebesült a SANA szíriai hírügynökség szerint. Az izraeli hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak a légicsapásokról. A repülőtér a február 6-i, Törökországot és Szíriát sújtó, több mint 50 ezer halálos áldozatot követelő földrengések után küldött segélyek egyik kulcsfontosságú érkezési pontja volt.       

Egy brit székhelyű szíriai ellenzéki háborús megfigyelőszervezet, a  Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) azt közölte, a csapás a repülőlőtér melletti lőszerraktárat vette célba. A szervezet szerint

az Aleppó melletti katonai repülőteret is izraeli csapások érték,

erről az állami média nem számolt be.   

Márciusban két izraeli légicsapás érte az aleppói repülőteret, melyet napokra működésképtelenné tettek.  A SANA híradása szerint a szombaton a Homsz város feletti légicsapásban három lakos megsebesült, egy üzemanyagtöltő állomás kigyulladt. A SOHR azt közölte, megsemmisítettek egy üzemanyagraktárat, mely az Irán által támogatott Hezbollah fegyveres csoporté volt.

(MTI)

Borítókép: Egy korábbi rakétacsapás nyomai a damaszkuszi égbolton (Fotó: AP)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2023. május 02. 15:45
Lehet, hogy csak egy filmet forgattak.
masikhozzaszolo
2023. május 02. 15:01
Agresszor. Szankciók. Kivonul a MC, Coca, ....
Sven
2023. május 02. 11:45
Magyarország is ha tudná, pont ezt tenné, ha szomszédjában hadsereget építene a legnagyobb ellensége ellene. Irán hadserege a hezbollah Szíriában és Libanonban, amit eláraszt rakéta technológiával. Ki lenne az az alkalmatlan politikus, aki ezt hagyná?? Nem terrortámadás egy egy halálos fenyegetést jelentő proxyhadsereg raktárainak megsemmisítése.
Burdisgarage
2023. május 02. 10:00
Terrorista gecik, nem lennék meglepve, ha 9/11-hez is közük lenne. Háhh.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!