Anarchisták foglalták el a Sziriza székházát

2015. március 09. 10:03

Ötven görög anarchista elfoglalta vasárnap a kormányzó baloldali radikális Sziriza párt athéni székházát, tiltakozásul a szigorított börtönökben ülő elítéltek fogvatartási körülményei miatt.

2015. március 09. 10:03

Ötven görög anarchista elfoglalta vasárnap a kormányzó baloldali radikális Sziriza párt athéni székházát, tiltakozásul a fokozott biztonságú börtönökben raboskodó elítéltek fogvatartási körülményei miatt.

 
Az anarchisták vasárnap délután hatoltak be a görög főváros központi részében található pártszékházba. A Sziriza bennlévő tagjainak el kellett hagyniuk az épületet.
 
„Interjút adtam egy rádiónak az irodámban. Bezártam az ajtót, hogy ne zavarjanak, majd ütéseket és kiáltásokat hallottam kintről - mondta a párt szóvivője az AFP-nek. - Befejeztem az interjút, és kimentem megnézni, hogy mi történik. Azt mondták, hogy távozzunk” - folytatta az illetékes, hozzátéve, hogy nem akarják kihívni a rendőrséget.
 
Az anarchisták táblákat függesztettek ki az épület erkélyeire, amelyekkel a C típusú börtönök bezárását követelték, ahol a legveszélyesebb bűnözőket és a terroristákat tartják fogva.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2015. március 09. 15:52
Egy görög ismerősömmel beszélgetve egyszer szóba kerültek a zsidók. Azt mondta náluk nem tudnak megélni, mert a görögök ravaszabbak náluk. Lehet benne valami, mert úgy látszik, hogy még az EU-ból és az IMF-ből is hülyét csinálnak.
Szorgos Lajhár
2015. március 09. 11:35
"Ezeket ki fizeti?" V. V. Putyin
Ishmael
2015. március 09. 11:33
Mindegy, csak dolgozni ne kelljen, görög módi.
Drágha Márió
2015. március 09. 10:23
A sors fura fintora,hogy a demokrácia őshazájában mond csődöt a liberális tömegdemokrácia... Szerintem a görögöknek most egy Pinochet-féle kemény tökű diktátorra lenne szükségük,aki egy-két év alatt rendet rakna ebben a bazi nagy görög kuplerájban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!