Észak-Korea ötvenezer polgárát adta el dolgozni Kínába és Oroszországba

2015. október 29. 10:34

Az ENSZ elmarasztalta Észak-Koreát, amiért ötvenezer állampolgárát adta el külföldi kényszermunkára, hogy devizához jusson. Oroszországba és Kínába küldték dolgozni az embereket, akik évente nagyjából kétmilliárd eurót kerestek az országnak.

2015. október 29. 10:34

Az ENSZ szerin több mint ötvenezer állampolgárát adta el külföldi kényszermunkára Észak-Korea, hogy így jusson devizához. A Kínába és Oroszországba küldött munkások évente mintegy kétmilliárd eurót kerestek Észak-Koreának.

Marzuki Darusman, az ENSZ jelentéstevője arra figyelmeztetett: az észak-koreai munkásokat foglalkoztató cégek cinkosai voltak egy elfogadhatatlan, kényszermunkán alapuló rendszernek. A munkások főleg építkezéseken, illetve a fa- és textiliparban dolgoztak, a szerződéseiket pedig Phenjan tárgyalta és bonyolította le – foglalja össze a FAZ.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amayyudan2
2015. október 29. 19:19
Na akkor számoljunk egy kicsit!: 2.000.000.000 Euró / 12 hónap / 50.000 ember = 3333 Euró / hó / fő. Vagyis Kínának/Oroszországnak annyi hasznot termel 1 hónap alatt 1 ilyen rabszolga, hogy a koszt és kvártély biztosítása mellett (ami ugye ha minimálköltségen is (kenyér+víz+disznóól), de a rabszolgának is kell, különben meghal, és nem tud tovább dolgozni) minden hónapban átutal még 3333 Eurót Észak-Koreának. Vagyis 1 rabszolga 1 hónap alatt kitermel 1 millió forint hasznot!!! Ilyen haszontermelő képesség csak rendkívül magas hozzáadott értéket jelentő iparágakban elképzelhető, pl. informatika, high-tech gyártás, pl. mobilok, de jellemzően ott sem a gyártósoron görnyedő melósnál, hanem alsó/középvezetői szinten. Építőiparban, fa- és textiliparban kizárt, különösen a kínai/orosz bérszint mellett. Havi 3333 Euróért egy kínai/orosz gyártulaj saját nemzetiségű műszakvezetőket, mérnököket vesz fel simán, nem külföldi rabszolgákat. Kína meg aztán végképp nem a munkaerőhiányáról híres ország, tehát az ENSZ rögtön agyon is vágja egyik állításával a másikat. Hogy oldható fel akkor az ellentmondás? Úgy, hogy az okádék zsidó ENSZ ismét orbitális hazugsággal próbálja tendenciózusan lejáratni Észak-Koreát, pl. azért, mert nem nyitják ki az ajtót a kilincsorrú tömeggyilkosok gazdasági/etnikai hódítási kísérleteinek. Pont úgy, mint ahogy a dél-koreai cionistabérenc Ban Ki Mun sokkot kap a betolakodókra fújt magyar könnygáztól, az Izrael által megölt több százezer palesztinnak viszont kifejezetten örül!
liberálzöld.
2015. október 29. 18:18
Pitiánerek. Mi 450 ezret adtunk el. És nem bűnözőket (sajnos).
Csigorin
2015. október 29. 11:32
Ezt vendegmunkanak hivjak, es hasonlo rabszolgakat mi is adunk el Londonnak meg Berlinnek...
békepap
2015. október 29. 11:18
ha stimmelnek az adatok, nem értem, miért biznisz egy orosz vagy kínai cégnek évi 2 milliárd / 50 ezer fő = 40.000 eurót költeni egy munkásra? nyilván nem az eladott emberek kapják meg, de foglalkoztató kifizeti. ez itthon álomfizetésnek számít, és nyugati szinten sem szégyenletes. szóval ennyiért magyarországról is toborozhatnának önkénteseket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!