Azonnali hatállyal nyugdíjba küldik a kölni rendőrfőnököt

2016. január 08. 16:58

Azonnali hatállyal nyugdíjazták a kölni rendőrkapitányt, Wolfgang Alberst. A tartományi belügyminiszter a döntéssel a közvélemény bizalmát és a kölni rendőrség cselekvőképességét szeretné visszaállítani.

2016. január 08. 16:58

Azonnali hatállyal nyugdíjazták a szilveszteri kölni események miatt a támadások kereszttüzébe került kölni rendőrkapitányt, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Az életrajza szerint a pályafutása eleje alatt az észak-rajna-vesztfáliai szociáldemokratákhoz erősen kötődő Wolfgang Albers távozását péntek délután már Köln pártonkívüli főpolgármestere, Henriette Reker is szorgalmazta. 

„Szükséges volt meghoznom ezt a döntést, hogy visszanyerjük a közvélemény bizalmát és a kölni rendőrség cselekvőképességét, tekintettel a közelgő nagyrendezvényekre” – indokolta a lépést Ralf Jäger szociáldemokrata tartományi belügyminiszter. „Az emberek joggal akarják tudni, mi történt szilveszter éjszakáján, kik a tettesek, és hogyan háríthatjuk el a jövőben az ehhez hasonló támadásokat” – fogalmazott a politikus.

Wolfgang Alberst leginkább amiatt kritizálták, hogy nem tájékoztatta időben a nyilvánosságot a szilveszter éjszakáján történtekről, valamint hogy fontos információkat tartott vissza az elkövetők származásáról.

Mint kiderült, számos menekültstátusszal vagy migrációs háttérrel rendelkező férfi volt az ünneplőkre petárdákkal rátámadó, több lopást és nemi erőszakot elkövető tömegben. A többek között Thomas de Maizière által is kritizált kölni rendőrség annyira nem volt a helyzet magaslatán, hogy még saját egységei erősítést kérő segélykiáltásait sem teljesítette.

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
UvegSam
2016. január 10. 09:20
Rohadt bolsevik feje van ennek a lárvának... A kutyák közé kéne vetni.
Selamat
2016. január 09. 12:44
Azé én nem mertem volna a szemébe vágni ennek az uriembernek, hogy piszeorrú. Erre fel, az írástudatlanok meg ki is röhögték. Nem lehet ma már egy német (rendvédelmi) arcot besaccolni.
Harangláb
2016. január 09. 12:36
Azonnali hatállyal nyugdíjazták a kölni rendőrkapitányt...Azt hittem, a Merkelt...
berzsian56
2016. január 09. 11:13
Legelőször a mingránpátyolgató kölni polgármesterasszonynak kellet volna eltakarodni. Azután Merkelnek. Németország csak kapkodja a fejét az első sokk után, és azt sem tudja mit kezdjen a történésekkel. Lesz ez még így se. Mindez messze előre látható volt, százak ,ezrek figyelmeztettek, ez fog történni. Meg sok hasonló. Míg a rendőrök türelmüket veszve bele nem eresztenek néhány sorozatot a randlírozó tömegbe. Mert,ennek is eljön az ideje. Azután elszabadúl egy gyűlölethullám, ahol mindenki a másikat teszi felelőssé. Akik ezt a hadviselést megtervezték pontosan erre számítanak. Egymás ellen fordítják a nemzet belső erőit, egymás ellen uszítják a szomszédos országokat, és közben elégedetten dörzsölik a tenyerüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!