Babiš: Törökországban kell megállítani a menekülteket

2016. január 16. 14:19

Meg kell állítani már Törökországban a menekültek áradatát Andrej Babiš cseh miniszterelnök-helyettes szerint. Babiš elmondta: Európa megtelt, a politikusok elsőrendű felelőssége az országuk biztonságának biztosítása. Ha valamelyik állam ezek után szeretne menekülteket befogadni, akkor azokat az embereket légi úton kellene Törökországból elszállítani.

2016. január 16. 14:19

Európa megtelt és a menekültek áradatát teljes mértékben le kellene állítani - jelentette ki Andrej Babiš cseh miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter egy szombaton Prágában megjelent lapinterjúban. 

„A menekültek áradatát Törökországban, Európa határai előtt meg kell állítani. És teljes mértékben meg kell állítani, nem pedig mérsékelni” – jelentette ki Andrej Babiš a Právo című cseh baloldali napilap által közöl interjúban. Ha valamelyik állam mégis kész újabb menekülteket befogadni, amiről a cseh politikus nincs meggyőződve, akkor azokat légi úton magának kell elszállítania Törökországból. „Európának ugyanakkor azt az üzenetet kellene küldenie, hogy megtelt, és több ember ne jöjjön ide” – szögezte le.

A migrációs helyzet megváltozott, a schengeni határoknak úgy kellene működnie mint a magyar-szerb határon

A cseh kormányfő-helyettes úgy látja: a migrációs helyzet mára radikálisan megváltozott, ezért szó sem lehet arról, hogy Csehország közel-keleti menekülteket fogadjon be. 

„A helyzet mára alapvetően megváltozott. Nem kötelességünk, és szerintem pillanatnyilag nem is tudunk senkit befogadni. A politikusok elsőrendű felelőssége, hogy biztosítsák országuk lakosságának biztonságát, csak ezután lehet mérlegelni az esetleges szolidaritást a menekültekkel. Csehország több mint elég saját problémával küszködik” – mutatott rá a politikus.  

Babiš megismételte korábbi véleményét, miszerint a jelenlegi migránsválságot azzal lehetne megoldani, ha lezárnák a külső schengeni határokat. Hozzátette: „A schengeni határoknak úgy kellene működniük, ahogy a Szlovákia és Ukrajna vagy Magyarország és Szerbia közti határok működnek.”

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bölcs Ész
2016. május 14. 22:15
Mindezt egy liberális (!) cseh párt elnöke mondta. A magyarországi libsik példát vehetnének róla!
Syrius Black
2016. január 17. 22:30
Egyetértek. Ők a főkolomposok, ők spannolták fel a sok szaros muszlimot a túrára... Ne ússza meg egyik sem !!!
alizka
2016. január 17. 16:07
Törökországban kell ezeket tartani és akinek köze van az isishoz azt megbüntetni, győzni fogunk! http://888.hu/article-a-terror-heterol
Reggedieh
2016. január 17. 15:40
Na kezdenek normális hangok előjönni. De én arra várok, hogy Merkelt, Faymannt, Schulzt Junkert és bűntársait nemzetközi bíróság elé állítsák, amiért bátorították a migránsok többezer km-es tengeri és szárazföldi tortúráját, amibe sok ezer ember, köztük sok gyerek halt meg. Ez indirekt tömeggyilkosság, de tevőleges részvéttel fűszerezve. OV-ek kezdeményezzék Merkellék bíróság elé állítását
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!