Lefoglalnák a menekültek 10 000 korona feletti vagyonát Dániában

2016. január 26. 10:02

Úgy igazságos, ha a nagyobb vagyonnal érkező menekültek anyagilag hozzájárulnak az ellátásukhoz a menedékjogi eljárás alatt – mondta Inger Stojber dán bevándorlásügyi miniszter hétfőn az Európai Parlamentben. A dán törvényhozás kedden dönt az ezzel kapcsolatos új jogszabályról.

2016. január 26. 10:02

Az Euronews beszámol arról: kedden szavaz a dán törvényhozás arról az új jogszabályról, amely lehetővé teszi, hogy az ellátás fejében lefoglalják a menedékkérőktől a tízezer korona feletti készpénzt, illetve az ezt meghaladó értékű értéktárgyakat. A jegygyűrűket és a többi érzelmi értéket képviselő tárgyakat nem vennék el. A javaslat értelmében továbbá nehezebb lenne a családegyesítés is Dániában.

A dán bevándorlásügyi miniszter, Inger Stojber hétfőn az Európai Parlamentben azzal érvelt a javaslat mellett, hogy úgy igazságos, ha a nagyobb vagyonnal érkező migránsok anyagilag hozzájárulnak az ellátásukhoz a menedékjogi eljárás alatt. Dániában nagy felháborodást keltett a javaslat, sokan utcára vonultak miatta. 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. március 05. 11:46
Isten látja lelkemet, akkor szeretnék migránsokat látni Európában amikor piros hó esik, de ez így nekem necces. Ilyesmit előre kell megmondani, sőt hirdetni, nem utólag közölni az érintettekkel.
balbako_
2016. február 20. 08:36
Még az aranyfogaikat nem húzgálják ki. Még....
alex.leopardi
2016. február 05. 08:58
elég baj Kornél ha már az irástudók is segélyre szorulnak,remélem rendbe jöttél
ptrfarkas43
2016. január 27. 07:20
Nem azért jöttek, hogy pénzt költsenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!