Női zónát nyitna a buszokon egy regensburgi politikus

2016. január 19. 16:35

Egy németországi, regensburgi keresztényszociális politikus női zónát alakítana ki a helyi buszokon, hogy a nőket ne zaklassák szexuálisan utazás közben. Bécsben már egy ideje azt tanácsolja a városvezetés a nőknek, hogy ha egy megállóban várakoznak, akkor háttal a falnak támaszkodva tegyék azt, vagy álljanak más emberek közelébe.

2016. január 19. 16:35

A Welt tudósítása szerint Christian Janele, a Keresztényszociális Polgárok (CSB) regensburgi önkormányzati képviselője azt indítványozta, hogy női zónákat alakítsanak ki a helyi buszokon. Ezek célja az lenne, hogy a nők ne legyenek kitéve szexuális zaklatásoknak. Janele már 2015 novemberében, a kölni erőszakoskodásokat megelőzve javasolta ezt. Szerinte komolyan kell venni a lakosság aggodalmait. Nem csak buszokat, hanem női taxikat is szolgálatba állítana. 

Bécsben már egy ideje azt tanácsolja a városvezetés a nőknek, hogy ha egy megállóban várakoznak, akkor háttal a falnak támaszkodva tegyék azt, vagy álljanak más emberek közelébe; illetve utazás közben üljenek a sofőr vagy más utasok közelébe.

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2016. április 15. 18:24
Milyen fórumon tanácsolja ezt Bécs vezetése a nőknek? Esetleg ha idéznék, mert addig kissé szkeptikus vagyok... Már csak azért is, mivel Bécs a világ egyik legbiztonságosabb fővárosa minden statisztika szerint. Ha éjjel kettőkor hangosabbat fingasz az utcán, 1 perc múlva rád szól egy rendőr, hogy halkabban vigadjál. Ne keverjük már Bécset Budapesttel, akkor se, ha ez most olyan jól hangzik a menekültellenes díszhiszti közepette! Rágjuk a gumicsontot élvezettel, ahogy ezt a vezér elvárja, de túl nagy hülyeségeket azért ne állítsunk, mert aki esetleg ismerős helyben, az hasfájósra röhögi magát! Marhára szeretnének a Pestiek olyan közbiztonságban élni, mint a Bécsiek! Talán úgy 500 év múlva...
Strassnoff Ignác
2016. április 15. 18:24
Ahogy az egy magyar zsákfaluból, 8 elemivel látszik...
balbako_
2016. február 02. 21:44
A másodrendű őslakosok majd külön vécét kapnak, külön boltba járhatnak és a csak migránsoknak feliratú helyiségekbe nem léphetnek be. Tiszta Amerika!(A 60-as években)
Csomorkany
2016. január 27. 21:38
Na, szóval nem tudjuk, de nem árt némi óvatosság. A tudatosan abszurd hangsúly könnyen lemarad a sokadik médiaátvételkor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!