A puccskísérlet éjszakájáról beszélt Erdoğan

2016. július 19. 12:35

A CNN-nek adott exkluzív interjút Erdoğan elnök a csütörtök esti török puccskísérletről.

2016. július 19. 12:35

A török elnök arról beszélt a CNN interjúrészletében, hogy épp a török tengerparton lévő Marmarison a családjával nyaralt, amikor értesült a szerveződő eseményekről. Először a média képviselőit hívta össze, hogy a tévécsatornáknak nyilatkozzon, de az állami tévé adását blokkolták, ezért az okostelefonját használta arra, hogy az utcára hívja a török lakosságot. Úgy fogalmazott „az egyetlen nyelv, amit ezek a puccs-kísérlők, puccsisták megértenek, az egy ellenpuccs a nép által, amit a nép meg is valósított”.

Erdoğan nevetve fogadta a CNN riporterének kérdését, miszerint nem tartja-e ironikusnak, hogy a felhívása pont egy magánkézen lévő, független csatornán keresztül valósult meg, és talán jobban megbecsüli a szabad sajtót és a közösségi médiát ezután.

„Amikor a szabad sajtó kerül szóba, sose voltak ezzel fenntartásaim” – mondta Erdoğan. A sajtószabadságot féltőknek viszont azt üzente, hogy a médiában is voltak a puccsot támogató emberek, akiket „megfelelő módon kell kezelni”, hiszen ő maga is egy demokratikusan választott elnök, akit a nép el fog számoltatni, ha nem csinál semmit.

Erdoğan kiemelte, hogy két testőre is „mártír halált halt”, miközben megakadályozták az elfogását.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. július 20. 01:12
Amit ő rendezett, hogy klasszikus diktatórikus tisztogatásba kezdhessen, és végleg felszámolhassa az országában a demokráciát, ami eddig is egy vicc volt. Ennyi. Lehet barátkozni Orbánnal, mert ő is ilyeneket szeretne..
Nemzeti Mutyikos
2016. július 19. 14:58
amikor ló legel a sírjan..
Berecskereki
2016. július 19. 13:13
LOL Ez nem puccs volt csak egy ipi-apacs játék.
még fokozza
2016. július 19. 13:04
Szerepel mint a Boszporusz-hídon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!