Francia külügyminiszter: Boris Johnson egy sarokba szorított hazug

2016. július 14. 14:36

Keményen beszólt Jean-Marc Ayrault francia külügyminiszter a frissen kinevezett új brit külügyérnek, Boris Johnsonnak. Szerinte a brit kollégája sokat hazudik és sarokba van szorítva.

2016. július 14. 14:36

Jean-Marc Ayrault francia külügyminiszter arra a hírre, hogy az EU-szkeptikus konzervatív Boris Johnson lesz a brit külügyminiszter, az Europe 1 francia rádiónak azt nyilatkozta: Franciaországnak „tiszta, hiteles és megbízható” partnerre volna szüksége. 

Ayrault nem aggódik Johnson miatt, de kifejtette: ismeri a stílusát és módszereit. „A kampány során sok hazugságot mondott a brit népnek, de most sarokba van szorítva. Meg akarja védeni az országát és az Európával való kapcsolatai nyilvánvalóak.”

A francia külügyminiszter szerint az EU-ból való kilépésnek mihamarabb meg kell történnie, hogy ne legyen tartós ez az átmeneti állapot.

A Guardian emlékeztet: az egyébként franciául folyékonyan beszélő Boris Johnson hírhedt Franciaországban a franciákat érintő negatív kijelentései miatt. Francois Hollande francia elnök gazdagokat sújtó különadója kapcsán Johnson korábban arról írt: „1789 óta nem volt ilyen zsarnokság és terror Franciaországban”.

A Le Monde szerint Johnson „egy Monty Python-szerű politikus, aki nem akarja a dolgokat komolyan venni”.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Labancok
2016. július 14. 23:56
Francia külügyminiszter: clemanceu egy sarokba szorított hazug Miaz hOgy nagyon is! Dőt! Egy büdös cionista patkány az összes csigazabáló francia mellett. Gázkamrát a franciáknak! VESSZEN TRIANON!!!!!!!!!!!
Türelem
2016. július 14. 18:57
Borisznak mindenben igaza van, a franciáknál kevés aljasabb nép van.
kukagyerek
2016. július 14. 18:12
Ennek a franci manusznak a szeme sem áll jól! Nem vennék tőle használt autót - az biztos!
Harangláb
2016. július 14. 17:21
Mindig ezeket a nyugati demokráciákat csodáljuk, ahol már sok száz éves alapjai vannak a politikai kultúrának...Tessék!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!