Német külügyminiszter: Donald Trump a gyűlölet prédikátora

2016. augusztus 04. 21:28

Frank-Walter Steinmeier a jobboldali populistákat ekézte egy tartományi választás kampányában. Bírálta az Alternatíva Németországnak (AFD) párt politikusait, felelőtlennek nevezte a Brexit kirobbantóit, végül Donald Trumpot vette elő, akit a gyűlölet prédikátorának nevezett. A választófülkében kell eloltani a nacionalizmus lángját – vonta le a konklúziót a szociáldemokrata politikus.

2016. augusztus 04. 21:28

A gyűlölet prédikátorának nevezte Donald Trump amerikai republikánus elnökjelöltet Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter csütörtökön Stralsundban pártja, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) egy kampányrendezvényén.

A német diplomácia vezetője hírportálok beszámolói szerint elmondta: elnézve „a jobboldali populistákat határokon innen és túl”, legyenek azok az Alternatíva Németországnak (AfD) párt politikusai, vagy akik „felelőtlen” módon kirobbantották a vitát a Brexitről – Nagy-Britannia uniós tagságának megszüntetéséről - „és most nem tudnak mit kezdeni az eredménnyel”, vagy éppen a „gyűlölet prédikátorai”, mint Donald Trump, látható, hogy egyetlen dolog egyesíti őket, mégpedig az, hogy „játszanak az emberek félelmeivel”

Ez a félelemre építő politika és a nacionalizmus világszerte terjedő „szörnyetege” lángra lobbanthatja a társadalmat, azonban ezt a tüzet „el lehet, és el is kell oltani a választófülkében” – mondta Frank-Walter Steinmeier, utalva a Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban szeptember 4-én tartandó helyi törvényhozási (Landtag) választásra.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hargitai
2016. augusztus 05. 15:40
TRUMP EGY HÜLYE BUNKÓ! NEM NORMÁLIS.
amayyudan2
2016. augusztus 05. 09:13
Bundesemiratminister Abdullah Steinmeier.
Hora
2016. augusztus 05. 08:58
Hát már épp elég muszlim gyűlöletprédikátort importáltatok magatoknak idióta németek. Térjél be pár német mecsetbe! most pont egy fehér amerikai zavar?
Hora
2016. augusztus 05. 08:53
Akármelyik is lesz legfontosabb dolga az iráni háború belobbantása lesz szerintem. Ezek csak bábok. Színház. A demokrácia maradék fügefalevelei, van még aki elhiszi, hogy az USA elnöke önállóan dönt fajsúlyos kérdésekben?:))) vicc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!