Kapcsolatot találtak a párizsi terroristák és a Németországban elfogott szírek között

2016. szeptember 13. 14:06

Ugyanaz az embercsempész-hálózat juttatta Európába a Schleswig-Holstein tartományban őrizetbe vett három szíriai állampolgárt, amely közreműködött a tavaly novemberi párizsi terrortámadások végrehajtásában.

2016. szeptember 13. 14:06

Kapcsolatot találtak a nyomozóhatóságok a 2015 novemberében Párizsban elkövetett merényletsorozat és a Németországban terrorgyanú miatt kedden őrizetbe vett szíriai állampolgárok ügye között – jelentette be a német szövetségi belügyminiszter kedden Berlinben.

Thomas de Maizière rendkívüli tájékoztatóján elmondta, hogy minden bizonnyal ugyanaz az embercsempész-hálózat juttatta Európába a Schleswig-Holstein tartományban őrizetbe vett három szíriai állampolgárt, amely közreműködött a tavaly novemberi párizsi terrortámadások végrehajtásában. Az is közös pont, hogy ugyanabban a műhelyben készülhettek a kedden elfogott férfiak útlevelei, mint a párizsi merénylőcsoport azon tagjainak papírjai, akik a menedékkérők között elvegyülve tértek vissza Szíriából Európába.

A Németországban őrizetbe vett csoport az Iszlám Állam terrorszervezet „alvósejtje” lehetett, tagjai készenlétben álltak, de nem volt konkrét megbízásuk terrorcselekmény elkövetésére – mondta a miniszter.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amayyudan2
2016. szeptember 13. 15:02
Nehéz lehetett megtalálni ezt a kapcsolatot, mert minden embernek, aki nem a Merkel-Juncker ballib selejthez tartozott, majd' kiszúrta a szemét. Idióták!
3M..
2016. szeptember 13. 14:21
Tehát mégiscsak van kapcsolat a migráció és a terrorizmus között? Ez mi magyarok a kezdetektől fogva tudjuk. Mennyivel is szélesebb látókörűek vagyunk mint az EU vezetői. Az orosz miniszterelnök is tisztában van ezzel. "Medvegyev: a bevándorlás következményeként történtek terrortámadások" http://www.hidfo.ru/2016/09/medvegyev-a-bevandorlas-kovetkezmenyekent-tortentek-terrortamadasok/ Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!