Aleppó: Erdoğan Putyinnal akar beszélni a válság megoldásáról

2016. december 14. 15:15

Erdoğan török elnök élő televíziós közvetítés előtt beszélt arról a kormánytagjaival, hogy nem fogják magára hagyni a szíriai kormányerők által ostromlott Aleppó civil lakosságát. Az elnök elmondta, hogy előkészítették, hogy a város lakói a felkelők irányította Idlíb tartományba és Törökországba menekülhessenek. Erdoğan háborús és emberiesség elleni bűnök elkövetésével vádolta Bassár el-Aszad szír elnököt. Arról is beszélt, hogy Putyin orosz elnökkel fog beszélni a válság megoldásáról.

2016. december 14. 15:15

A szíriai kormányerők megsértették az aleppói tűzszüneti megállapodást – jelentette ki szerdán Recep Tayyip Erdoğan török elnök, de hozzátette, ennek dacára Ankara megpróbál kialakítani egy folyosót, hogy azon kimenekülhessenek a városból a civilek és a lázadók. Elmondta, hogy befejezték az előkészületeket arra, hogy az Aleppóból elmenekülők a lázadók kezén lévő Idlíb tartományba, illetve Törökországba mehessenek. 

Erdoğan kormányzati tisztségviselők előtt beszélt, és ezt élőben közvetítette a televízió. Beszámolt arról is, hogy még szerdán – Az AFP hírügynökség szerint este – telefonon beszélni fog Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a „nagyon törékeny” aleppói helyzet lehetséges megoldásáról.

Törökország az elnyomottak reményeként nem fogja magára hagyni Aleppó lakosságát” – tette hozzá. Hangsúlyozta: kerüljön bármennyibe is, de Ankara mindent megtesz, hogy akár csak egy ártatlan életet meg tudjon menteni.

A török elnök szerint Bassár el-Aszad szíriai elnök nyíltan háborús és emberiesség elleni bűncselekményt követ el. Hol van ilyenkor az ENSZ? – tette fel a kérdést Erdoğan. 

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiler
2016. december 14. 16:53
Irakban és Afganisztánban több mint 1 Miklós civil vesztette életét a demokrata bombák által. Arra milyen büszke a védelmi szövetség...
Volo
2016. december 14. 16:43
Viszont ebben igaza van: Hol az ENSZ?
durrbele
2016. december 14. 15:51
Jó lenne tudomásúl venni NINCS humánus háború!Barbárság van és ölés.Hát ezért gondolja meg Amerika és csatlós NATO tagállamai hogy kirobbant e háborút!
Emberi Százlábú
2016. december 14. 15:47
A 'csútit kihagyjáK?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!