Calais: halálos balesetet okozott a menekültek barikádja

2017. június 20. 14:14

A migránsok által felépített barikád volt kénytelen vesztegelni több kamion is, az egyikbe pedig belecsapódott egy lengyel kisteherautó, melynek sofőrje a baleset következtében meg is halt. Kilenc eritreai menekültet állított elő eddig a rendőrség.

2017. június 20. 14:14

Kedd hajnalban egy lengyel rendszámú kisteherautó csapódott bele annak a három kamionnak az egyikébe, amelyek a migránsok által az útra helyezett faág-barikád miatt voltak kénytelenek megállni – írta a hvg.hu. A sofőr meghalt a balesetben.

Régebben, amíg állt a dzsungelnek nevezett menekülttábor Calais-ban, mindennapos gyakorlatnak számított a menekültek körében, hogy útakadályok építésével lassították a forgalmat annak reményében, hogy Nagy-Britannia felé tartó kamionokat le tudják lassítani, majd azokra felmászva át tudnak jutni a szigetországba. 

A tábor felszámolásával az útakadályok is eltűntek, és csak most, május végén jelentek meg újra, amikor a migránsok is visszatértek a város környékére. A jelenlegi incidensnél a rendőrség kilenc eritreai menekültet szedett ki az egyik feltartóztatott kamionból, akiket elő is állítottak.

Jelenleg négyszáz-hatszáz menedékkérő él Calais-ban és környékén ínséges körülmények között, abban reménykedve, hogy átjuthat a La Manche-csatornán – számolt be a hvg.hu.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. június 20. 17:31
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
röviden
2017. június 20. 16:54
Már rég be kellett volna tiltani a környéken azt a fasiszta teherfuvarozást.
csak szerényen
2017. június 20. 16:52
Nem előállítani kellene végre ezeket, hanem falhoz állítani! Nagyon nagy bajok lesznek itt, ha ilyen puhap... módon bánunk az agresszorokkal!
Mich
2017. június 20. 15:13
A migránsok gyilkolni is képesek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!