Keményen nekiment Bannonnak egy vezető republikánus

2017. december 13. 19:57

Peter King szerint a Breitbart-alapító „úgy néz ki, mint valami zilált részeg.”

2017. december 13. 19:57

Ahogy azt már a Mandiner is megírta, történelmi vereséget szenvedett Roy Moore republikánus szenátorjelölt a hagyományosan konzervatívnak számító Alabama államban.

A vereség nem jön jól Donald Trumpnak, hiszen a Republikánus Párt előnye a szenátusban immáron kétfősre apadt a demokratákkal szemben. A vereséget követően pedig egy vezető konzervatív politikus is megszólalt, aki Trump korábbi tanácsadóját, Steve Bannont „zilált részegnek” nevezte, akinek politikai alapelveivel nem tud azonosulni – írja az Independent.

És hogy hogy jön Moore vereségéhez Bannon? Sajtóhírek szerint a nyertes Doug Jones ellen Roy Moore elindítását Bannon javasolta a republikánus pártvezetés számára. Bannon abban reménykedett, hogy Moore segítheti majd győzelemre a 2018-as félidei választásokon induló, elitellenes-lázadó jelölteket.

A republikánusok egyik prominens képviselője, Peter King ezután nem habozott támadni a korábbi tanácsadót. Azt nyilatkozta, „ez az ember nem tartozik az országos politikai palettára. Úgy néz ki, mint valami zilált részeg, aki a politikai palettán bolyong.” King szerint ez a pontos megfogalmazás Bannon személyére, és bár számít ellentámadásra az extanácsadó részéről, kész harcolni azért, amiben hisz.

Peter King hozzátette, ő maga konzervatív republikánusnak és ír katolikusnak vallja magát, ezért nem tud azonosulni az alt-right eszméivel, melyet Bannon képvisel. A republikánus képviselő hozzátette, az alabamai vereség csupán „az emberek Bannon stílusa és megosztó nézetei iránt képviselt ellenérzéseinek köszönhető”.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pierre bayle
2017. december 16. 10:49
AZONNAL rúgjátok ki azt a gyakornokot, aki ezt a szöveget angolról magyarra fordította, mert nyilvánvalóan alkalmatlan.
I_Isti
2017. december 14. 08:27
De az overkill valószínűen ebben az esetben is a szexuális zaklatás vádja volt.
Akitlosz
2017. december 13. 22:28
Ha tényleg ennyi nekimenés lenne, mint amennyiről a Mandiner ír folyton, akkor nem győznék a kórházak a sok törött orrút kezelni.
izo1210
2017. december 13. 20:20
„úgy néz ki, mint valami zilált részeg” Úgy nézem, odaát is sikerül megragadni a dolgok lényegét. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!