Pumát fogtak el San Francisco utcáin

2021. május 22. 13:29

Egy kifejlett pumát fogtak el állatvédők San Francisco utcáin. A 45 kilogrammos, kétéves nőstényt  egy fán vették észre. A nyugtatólövedékkel kilőtt állatot az oaklandi állatkertbe szállították.

2021. május 22. 13:29
null

„Gyönyörű, nagyon egészséges és jól táplált” – mondta a puma megvizsgálása után Alex Herman állatorvos. A neme ellenére Mr. Handsome (Mr. Jóképű) névre keresztelt állat mikrochipes jelölőt kapott és végül szabadon engedték a San Franciscótól délre lévő Santa Clara került egy érintetlen területén.

Kaliforniában gyakran látni a települések határterületein pumákat, de csak nagyon ritkán mennek be a városokba. Ezek a ragadozók nagyon félénkek, ritkán támadnak emberre.

A pumák védelmével foglalkozó nonprofit szervezet, a Mountain Lion Foundation (MLF) becslései szerint az Egyesült Államokban mintegy 30 ezer puma él, többségük a nyugati államokban, néhány száz pedig Floridában. Vadászatuk csupán Kaliforniában és Floridában tilos.

Az állományt a pumák élőhelyének csökkenése mellett jelentősen megtizedelte az is, hogy gyakran ütik el őket autók és mérgezett prédát helyeznek ki nekik.

(MTI)

Nyitókép: NBC Bay Area YouTube-csatorna

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2021. május 24. 09:40
Egyébként milyen bűnök miatt körözték szegényt, ha már el kellett fogni? (A vadállatokat magyarul nem elfogni szokás, hanem befogni.)
Senki Alfonz
2021. május 23. 15:03
Mivel San Francisco a buzik világfővárosa, lehet hogy a puma - aki ebben az irányultságban szintén érintett - csak egy leszbibárt, leszbikát keresett magának!
Oliver89
2021. május 22. 22:01
San Francisco utcain? Szegeny puma, remelem meguszta Hepatitis nelkul
linkeloe
2021. május 22. 21:33
Meg Karl Malden-t és Michael Douglas-t! De vén vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!