A Deutsche Welle vizsgálja arab nyelvű adása munkatársainak antiszemita posztjait

2021. december 11. 20:00

A német média négy alkalmazottja és egy szabadúszó munkatársa olyan kommenteket tettek közzé a közösségi médiában, ami relativizálja a Holokausztot és nyíltan hirdeti az antiszemitizmust.

2021. december 11. 20:00
null

A Deutsche Welle, a német közszolgálati rádióadó vizsgálatot rendelt el, mivel négy alkalmazottja és egy szabadúszó munkatársa olyan kommenteket tettek közzé a közösségi médiában, ami relativizálja a Holokausztot és nyíltan hirdeti az antiszemitizmust – írja a szombat.org. Bejelentették, hogy az arab nyelvű adás munkatársait a vizsgálat végéig felmentették a munkavégzés alól.

A vizsgálatot két független szakértő, a korábbi német igazságügyi miniszter Sabine Leutheusser-Schnarrenberger és a pszichológus Ahmad Mansour vezeti. A közösségi média fiókokban keringő kommenteket a Süddeutsche Zeitung hozta nyilvánosságra a héten.

A Deutsche Welle megköveteli alkalmazottaitól, hogy eleget tegyenek bizonyos etikai követelményeknek;

ide tartozik Izrael létjogosultságának elismerése és az antiszemitizmus elutasítása.

Peter Limbourg, a Deutsche Welle főigazgatója szerint a Süddeutsche Zeitungban megjelent kommentek sértik ezeket az előírásokat. A Deutsche Welle jelentése szerint a vizsgálatok egyaránt irányulnak a megtörténtekre, és ajánlásokat fognak tartalmazni arra nézve, hogy a jövőben hasonló incidensek ne fordulhassanak elő.

Fotó: HORST GALUSCHKA / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Parm
2021. december 12. 10:15
Vizsgálhatjátok, ezt már beszoptátok, libsik. Megesznek benneteket, nektek annyi.
Syr Wullam
2021. december 11. 22:33
Antiszemita arab munkatársak? Tényleg? Öööö ... LOL
G. Bruno
2021. december 11. 21:18
A német "gazda" farkast vett házőrzőnek a birkafarmra, aztán most csodálkozik, hogy az farkasként viselkedik.
sosringli-babbal
2021. december 11. 21:12
Szegények... 80 éve próbálják elnyomni magukban, de lehet, hogyba valódi "német hullám"-on még mindig ez az adás jön?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!