Hármas találkozót javasol az ukrán elnök Putyinnal és Bidennel

2022. január 14. 18:31

Zelenszkij egyébként kedden négyoldalú találkozót szorgalmazott Moszkva, Párizs és Berlin részvételével.

2022. január 14. 18:31

Hármas találkozót javasolt amerikai és orosz kollégájával, Joe Bidennel és Vlagyimir Putyinnal Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ukrán-orosz határválság megoldására – közölte pénteken Zelenszkij egyik közeli tanácsadója.

Zelenszkij elnök azt javasolta Biden elnöknek, hogy szervezzen háromoldalú találkozót – esetleg videokonferencia formájában – Biden, Putyin és Zelenszkij elnökök között” – közölte Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője az Atlanti Tanács amerikai agytröszt egyik rendezvényén Washingtonban. „Még várjuk az orosz fél válaszát, de az amerikai partnereink bizonyos fokig érdeklődéssel fogadták a javaslatunkat” – mondta. „Úgy vélem, ez kezdeményező javaslat, amely Ukrajnát is a tárgyaló felek közé sorolja. Ha az európai biztonsági struktúra megvitatásáról van szó, Ukrajnát is be kell vonni” – vélte a tanácsadó.    

Az ukrán államfő kedden négyoldalú találkozót szorgalmazott Moszkva, Párizs és Berlin részvételével, hogy véget vethessenek a kelet-ukrajnai konfliktusnak. A héten egy sor magas szintű tárgyalásra és eszmecserére került sor,

amelyen orosz és nyugat-európai, illetve amerikai tisztségviselők az ukrajnai konfliktus megoldását vitatták meg.    

Az amerikaiak, európaiak és ukránok azzal vádolták meg Oroszországot, hogy közel százezer katonát vonultatott fel a közös határ mentén a szomszédos ország elleni esetleges invázió céljából. Moszkva cáfolja ezt a szándékot, hangsúlyozva, hogy saját területén lévő csapaterősítésről van szó. Az orosz vezetés álláspontja szerint – amelyet Vlagyimir Putyin elnök és Szergej Lavrov külügyminiszter is megfogalmazott – veszélyt a NATO-nak az orosz határok közelében tanúsított magatartása jelent.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2022. január 15. 06:49
Hülyék ezek az Ukránok ha azt hiszik hogy a jenkik nyílt katonai konfrontációt fognak megrizikózni értük az Oroszokkal. Meg fognak egyezni, ha még nem egyeztek meg fű alatt, sztem már csak finomítanak az alkun. Megkapják az Oroszok puffer zónának Ukrajna egy részét, cserében Kijevnek NATO partnerséget fognak ígérni. Már csak azon tanakodnak, hogy ezt a békát hogyan nyelessék le az Ukránokkal. Az biztos hogy ez még az idei évben elfog dőlni. Ha a jenkik beavatkoznának Kijev mellett a folyamatokba, Kína abban a pillanatban lerohanná a zűrzavart kihasználva Tajvant.
G. Bruno
2022. január 15. 06:31
A nyúl szeretne részt venni a megbeszélésen, ahol a farkas és a medve eldönti, hogy mi legyen a vacsora.
packó_
2022. január 14. 23:55
Kevés vagy.
Búvár Kund
2022. január 14. 20:46
Oszt az ukrán elnök minek menne oda? Pincérnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!