A krími híd felrobbantását ajánlgatja az ukránoknak a volt NATO-parancsnok

2022. július 08. 15:11

Nem segíti a tervet, hogy az oroszok állítólag megsemmisítették a nyugati Harpoon-partvédelmi rakétákat Ukrajnában.

2022. július 08. 15:11
null

Philip Breedlove tábornok – egykori NATO-parancsnok – nemrég arról beszélt, hogy Ukrajna akkor mérhetne pusztító csapást a Kremlre, ha megtámadja és felrobbantja a Kercsi-szoroson átívelő hidat, amely az orosz szárazföldet köti össze a Krím félszigettel.

A krími híd egy Oroszország által épített híd a Kercsi-szorosban, a 2014-ben annektált Krím-félsziget és az orosz Krasznodari határterület között. A híd vasúti és közúti forgalmat is biztosít. A hossza 18,1 km, amellyel a leghosszabb híd Európában.

A hidat a nemrég Ukrajnának szállított, Harpoon típusú rakétákkal is meg lehetne támadni –  jegyezte meg az Unian ukrán hírportál szerint a parancsnok. Pici bökkenő, hogy egy pénteki hír szerint az oroszok bejelentették, hogy megsemmisítették a britek által küldött Harpoon-rakétákat.

Nyitókép:MTI/EPA/Krími híd projektjének információs központja

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Langyos hurkazsír
2022. július 09. 11:55
Inkább a fekete piacon eladott nato fegyverek miatt kellene aggódniuk.Mert elöbb útobb felbukkannak nyugaton egy tevezsoké kezében aztán ....
Gsss
2022. július 08. 23:39
remélem az oroszok meg ott túloldalon ajánlanak hidat, amit fel kellene robbantani legye egál
Reszelő Aladár
2022. július 08. 19:14
Úgy tűnik a nyugati célkitűzés a "mi megmondtuk" típusú áldozati pózban fetrengés. Tévedés eazt hinni, hogy ezt a háborút az utolsó ukránig vívják, ha vívhatják az utolsó lengyelig, litvánig, stb-ig. A pénz minden esetre előbb ki kell szivattyúzni, ha ez sikerült, akár az atom is mehet.
polárüveg
2022. július 08. 18:20
Felbujtó a tett elkövetőjénél azonosan felel. Háborús uszító az esetleg háborús bűnös? Vajon a hold hatása, a mobiltelefon hatása, egyéb eszköz hatása, sőt, a sajtó vagy a tömeg hatása vajon mentőkörülmény lesz-e vád esetén? (Ja, nem. Amúgy meg "nem gondoltam volna, mi is lehet belőle" védekezés is kevés lehet.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!