„Nincsen illúzióm Orbánnal kapcsolatban” – nekiment a kormánynak Johannes Hahn brüsszeli biztos

2022. december 24. 10:17

A költségvetési biztos szerint a magyar kormánynak csak a pénz kell.

2022. december 24. 10:17
null

Johannes Hahn uniós költségvetési biztos interjút adott a Der Standardnak, amelynek során kifejtette, hogy nincsenek illúziói Orbánnal kapcsolatban, mert szerinte a jelenlegi Orbán-kormány viselkedése nem fog változni, 

– mondta a zárolt valamint a ki-nem-fizetett EU-s pénzek kapcsán. Mint fogalmazott, az anyagiak a legjobb módszer a magyar vezetés befolyásolására.

Így nem szeretnék megbüntetni a magyar népet

Ilyen kijelentések közben kifejtette, hogy az EU nem szeretné a magyar népet megbüntetni, a cél az, hogy jogbiztonság legyen, ami garantálja, hogy jól használják fel az uniós pénzeket.

Az osztrák nem fél az Unió összeomlásától, viszont azon aggódik, hogy hol van Európa helye a Kína-Európa-Egyesült Államok háromszögben.

„Az összes válság, a világjárvány és most az ukrajnai háború ahhoz vezetett, hogy a világ gyorsabban átállt, mint gondoltuk. A kérdés most az, hogy mi, európaiak milyen szerepet játszunk ebben? Kik a kulcsszereplők? Hogyan alakul az USA és Kína kapcsolata?” – kérdezte.

Jó példa, a jó példa?

A háromszög kapcsán kifejtette Hahn, hogy fontos lenne, hogy Európa jól érvényesüljön ebben a háromszögben. Mint mondta, „jól teljesítettünk a világjárványban, és az ukrajnai háborúban is hírnevet szereztünk. Mi voltunk az elsők a világon, akik szankciókat hoztunk Oroszországgal szemben, mert mi készítettük elő őket. És mi vagyunk az elsők, akik már most jelentős, 18 milliárd eurós támogatást nyújtunk Ukrajnának a jövő évre.”

 

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

***

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2022. december 24. 23:39
Egy gazdasági szövetség mégis mi a manóról szólna a pénzen kívül? Az úgynevezett kultúráról? Mégis mit kezdjünk vele? Hiszen napról napra látszik, mennyire kimódolt, erőltetett és józan ész ellen való! És egyre erőszakosabb. Adjátok ide a pénzünket, ami JÁR!! És kösz! Ennyi.
hivor
2022. december 24. 21:41
Rohadt kretén komcsilibsizöldek, Magyarországnak csak az kell ami jár neki. És még ti nevezitek magatokat demokratának? EU diktatúra van, ez az igazság, hiába kenitek a szart, az szar marad.
szárma
2022. december 24. 21:26
Amiért kezességet vállalt és ami jár!
Reszelő Aladár
2022. december 24. 17:15
Hol van Európa helye egy Kína-USA-Európa háromszögben? Hol van az A pont helye egy ABC háromszögben? Baszki ez egy uniós biztos? Biztos? Amúgy igen, a balfaxsági versenyben vezetünk. Tökön szúrjuk magunkat egyik kézzel a szankciókkal, miközben meg pénz szórunk a másikkal, hátha attól nem fáj, amit az egyik kézzel csináltunk. Csak jönne már el a harag napja, amikor ezeket a kártékony férgeket végre félretesszük. De Karácsony van, ünnepeljenek ők is valamit, amit akarnak. Utána folytatjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!