Harcot hirdetett Salvini és Le Pen az európai baloldal ellen

2023. szeptember 17. 19:13

„Közös feladatunk, hogy győzzünk Olaszországban és az Európai Unióban is” – jelentette ki az olasz Liga vezetője.

2023. szeptember 17. 19:13

Közös küzdelmet hirdetett a szabadság és a haza védelmében Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) elnöke és Matteo Salvini, a jobboldali olasz Liga vezetője az utóbbi párt nagygyűlésén vasárnap a lombardiai Pontidában. Marine Le Pen volt az egyik külföldi meghívott vendége a Pó folyó forrásánál megrendezett politikai találkozónak, amelyen számos európai jobboldali erő vett részt, 

közöttük az Alternatíva Németországért (AfD) küldöttsége. 

A Nemzeti Tömörülés elnöke a jövőre esedékes európai parlamenti választásokat az európai népeknek a „külső befolyással” szembeni ellenállásának nevezte. Marine Le Pen ellenállást sürgetett a migrációval szemben is, kijelentve, hogy védeni kell az európai népeket a szervezett migrációs áradattól.

Újabb tömegdemonstrációt hívnak össze

Matteo Salvini kijelentette: ha Emmanuel Macron francia elnök és Marine Le Pen között kell választania, akkor nem kétséges, hogy az utóbbit választja: 

Közös feladatunk, hogy győzzünk Olaszországban és az Európai Unióban is” 

– jelentette ki. Úgy vélte, bűn lenne bárkit is kizárni a jobbközép és jobboldali pártok szövetségéből. Bejelentette, hogy még az év vége előtt tömegdemonstrációt hív össze azoknak az erőknek a részvételével, amelyek készülnek jövőre leváltani az európai baloldalt.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2023. szeptember 17. 21:22
Z. Azért, ha megfigyeljük a mandin kommentelő hazaáruló fizetett bérkommentelőket, egyértelműen látszik, hogy a dollármédia gazdájuk válogatottan hülye, hungarofob, elmebeteg, pszichiátriai eseteket próbálja használni a kormány és támogatói (ránk) lejáratására... Egyébként normális ember (mégha balos is) nem mondana, hazudna ekkora baromságokat, mint ezek a férgek itt a Mandin!!! Nem tudok másra gondolni, mert mind egyforma hülye, ezért fizetik őket... mégha kontraproduktív is!!! Ennyire nem tudnak a beléjük karcolt propaganda dogmától eltérni???, ami 13 éve nem működik!!! Szerintem megvannak elégedve ezzel az 1/3-al!!! Kapják az apanázst a soros hálózatoktól és úgy elvannak mint a befőtt!!! 💯👏👏👏💤
figyelő4322
2023. szeptember 17. 21:11
Igaz, hogy Salvini és Meloni néhány dologban nem látnak 'eye to eye' (vagyis nem egészen ugyanúgy), de a nézetkülönbség közöttük nem túl lényeges. Az is inkább a módszerekben van, nem a célokban. Salvini kissé keményebb/ jobbosabb politikus.
tizennyolcfok
2023. szeptember 17. 21:03
meloniból már orbán összes retardáltja kiszeretett?
Sztrovacsek
2023. szeptember 17. 21:02
Ezek azok akik nem alakítottak közös frakciót az EP-ben a fideszesekkel? Ja, ezek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!