Illegális termékekkel bukott le Minnesota első kannabisz szabályozója, villámgyorsan távozott hivatalából

2023. szeptember 24. 08:15

Erin DuPree-t csütörtökön kinevezték a kannabisz-irányítási hivatal élére, pénteken már le is mondott.

2023. szeptember 24. 08:15
null

Erin DuPree, – Minnesota állam első kannabisz-szabályozója – pénteken lemondott az úgynevezett kannabisz-irányítási hivatal vezetői posztjáról, miután a FOX 9 azt állította róla, hogy állítólag illegális termékeket értékesített a cégén, a Loonacy Cannabis Co.-n keresztül – számolt be a Fox Business.

A pozícióra a demokrata Tim Walz kormányzó nevezte ki egy nappal korábban – idézte fel a lap.

„Ma este levelet küldtem a kormányzónak, hogy nem folytatom a Cannabis Management Hivatal igazgatói posztját” – írta DuPree a sajtóorgánumoknak pénteken küldött levelében.

„Ez egy olyan iparág, amelyet szenvedélyesen szeretek, és amely iránt mélyen érdeklődöm; képességeim, tapasztalatom és szakértelmem miatt ebben a pillanatban én vagyok a megfelelő személy erre a munkára. 

Soha nem adtam el tudatosan nem megfelelő terméket, és amikor tudomást szereztem róla, kivontam a termékeket a készletből. 

Üzleti pályafutásom során a törvényes üzletvitel volt a célom. Azonban világossá vált, hogy olyan figyelemelterelő tényezővé váltam, amely a fontos munka útjában állna” – tette hozzá.

A kannabiszgazdálkodási hivatal feladata a kannabiszpiac szabályozása és létrehozása az egész államban – ismertette a Fox Business.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!