Börtönben tölti a karácsonyt az az ír tanár, aki nevén nevezi transz diákját

2023. december 14. 21:29

Enoch Burke-t tavaly eltiltották munkahelyétől, mert nem volt hajlandó transznemű tanítványát a „they” (ők) névmással megszólítani. Mivel az iskolától való távolmaradási rendelkezést megsértette, újólag elzárással büntetik most.

2023. december 14. 21:29
Daily Life In Dublin During COVID-19 Pandemic

A német-történelem szakos tanár vesszőfutása tavaly nyáron kezdődött, amikor a Wilson’s Hospital School iskolaszékének döntésének ellenére sem volt hajlandó használni a nemsemleges személyes névmást (they – ők) egy transznemű diák megszólításakor.

Enoch Burke a vallásszabadságra hivatkozott, amikor tudatosan megszegte az intézményi vezetés kérését, hiszen 

meggyőződéses keresztényként tisztában van azzal, hogy csak két nem létezik (férfi és nő).

Az iskola 2022 augusztusában felfüggesztette munkaviszonyát, majd egy helyi bíróság eltiltotta őt az intézmény látogatásától. Miután a férfi ezt többször megszegte, az iskola beperelte. A bírósági eljárás elmarasztaló ítélettel végződött, Burke 100 napot töltött elzárva a Mountjoy börtönben 2022 szeptembere és decembere között – emlékeztet a The Irish Times. 

A büntetés ellenére az elbocsátott tanár szabadulása után továbbra is „jelenlétével zaklatta” az oktatási intézményt, amiért a Legfelsőbb Bíróság minden egyes vétségért esetenként 700 eurós pénzbüntetést szabott ki rá, majd idén szeptemberben újabb börtönbüntetésre ítélte. A férfi egy külön keresetben megtámadta munkáltatója döntését, amellyel állásából felmentette. A legutóbbi, keddi bírósági meghallgatáson a taláros testület úgy döntött, hogy 

Burke-re visszaesőként újabb szabadságvesztés-büntetést rónak ki, amelynek értelmében a karácsonyt is a rácsok mögött töltheti. 

A bíróság döntése alapján a tanár bármikor kérheti az elengedését annak fejében, ha jelét adja annak, hogy engedelmeskedik az iskolától való távolmaradásra kötelező határozatnak. 

Enoch Burke egyelőre hajthatatlannak tűnik, arra hivatkozik, hogy keresztény meggyőződése, a transzgenderizmus el nem fogadása miatt hurcolják meg jogtalanul, a vallás szabad gyakorlását pedig az ír alkotmány garantálja.

Ezt is ajánljuk a témában


Nyitókép: Ír nemzeti lobogó és szivárványos zászló a dublini Custom House tetején 2021. június 10-én (Forrás: Artur Widak / NurPhoto via AFP)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blackorion93
2023. december 15. 07:02
Mocskos lipsi ként üzenem balról, hogy ez a fajta eszeveszett elfajzottság szégyen és gyalázat. Szégyenlem magam sok "elvtársam" helyett is.
Majdmegmondom
2023. december 15. 06:16
No kérem. Akiknek nem tetszik itthon a rendszer, mehetnek a dicső Írországba tanítani. Talán kapnak egy kis ízelítőt abból, hogy itt mitől vannak megvédve...
Lombi
2023. december 15. 05:32
És mi sodródunk az unióval, mindenben, amit ők szeretnének. Ragyogó, nem?
johannluipigus
2023. december 15. 01:42
Szégyen ez a fehér emberre nézve. A mocskos rabló, meg erőszakoló nyugodtan flangálhat, mert nekik jogaik vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!