Kapitányával együtt találtak rá a több mint 70 éve eltűnt hajóroncsra (VIDEÓ)

2024. február 14. 15:49

„Igazi tengerész volt, nem az a típus, aki elhagyja a süllyedő hajót” – nyilatkozta az egyik szemtanú fia.

2024. február 14. 15:49

A Michigan állambeli Keweenaw-félszigettől nem messze, több mint 600 láb mélyen a vízben, kapitányával együtt találták meg a több mint 70 éve elsüllyedt Arlington hajót – számolt be a Shipwreckmuseum. A portál szerint 1940. április 30-án az Arlington elhagyta az Ontario állambeli Port Arthurt, teljesen megrakodva búzával. A hajó parancsnoka Frederick „Tatey Bug” Burke kapitány egy tapasztalt veteránnak számított. Ahogy a nap éjszakába fordult, a köd viharrá változott, amelyben az Arlington összeütközött egy Collingwood nevű másik hajóval. Az Arlington elsőtisztje, Junis Macksey, a kanadai északi parthoz közelítő irányt rendelt el, ami némi védelmet nyújtott volna a szél és a hullámok ellen, 

de Burke kapitány visszavonta a parancsot, és visszarendelte hajóját a nyílt tavon átvezető útvonalra. 

Május 1-jén hajnali fél öt körül Fred Gilbert főmérnök riadót fújt, mivel az Arlington süllyedni kezdett. Az életüket féltve, és Burke kapitány utasítása nélkül a legénység magától kezdte elhagyni a hajót. Szerencsére mindenki biztonságban elhagyta az Arlingtont és eljutott a Collingwood biztonságába. Mindenki, kivéve „Tatey Bug” Burke kapitányt.

Igazi tengerész típus volt, nem az a típus, aki elhagyja a süllyedő hajót” 

– nyilatkozta George Mackery, akinek apja az Arlington első tisztje volt a baleset idején. Ezt követően a hajó nagyon gyorsan elsüllyedt. A feltételezések szerint Burke azt a nyílt tengeri szokást követte, hogy a kapitánynak a hajójával együtt kell elsüllyednie. 

Nyitókép: Képmetszet / Shipwreckmuseum

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2024. február 15. 01:29
és élt még?
Antifleto
2024. február 14. 17:16
Hát szerintem lelépett mert a videóban nem szerepel az tuti
Akitlosz
2024. február 14. 16:06
Én nem láttam videón a kapitányt.
Akitlosz
2024. február 14. 16:03
Ez a kapitány nem hős volt, hanem őrült. Senki sem várja el a kapitányoktól, hogy elsüllyedjenek a rájuk bízott hajóval együtt. Csak annyi az elvárás, hogy a kapitány hagyja el utoljára a süllyedő hajót, miután minden ember már elhagyta. Ez a kapitány rosszul irányította a hajóját és nem is adott parancsot a hajó elhagyására. Ha a legénység rá hallgatott volna, akkor több lett volna a halott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!